Dereler kışa hazır

Dereler kışa hazır

Mevsim değişikliklerinden kaynaklanan yağışların etkisi azalacak

Erdek´te Düzler bölgesi Alişan deresinden sonra Kubağalı dere ve Cuğra´da bulunan Mesavla dereleri mevsim yağışlarına karşı önlem amaçlı temizleniyor.

/resimler/2019-7/18/2127523484841.jpg

Cuğra, Mesavla deresi temizlik çalışmalarını yakından takip eden Erdek Muhtarlar derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, mevsimsel yağışların etkili olduğu Cuğra´da DSİ  tarafından yapılan temizlik sonrası derenin olası yağışlardan etkilenmiyeceğini söyledi.

Muhtar Baycan, yapılan çalışmanın mevsimsel ve zamanlama açısından en uygun zaman olduğunu, Özellikle Ağustos ayında meydana gelen yağmurlarla, dağlardan gelen suların site ve tatil tesislerini olumsuz etkilediğini, bu olumsuzlukları önleyen derelerin temizlenmesinin önlem açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Muhtar Baycan, "Düzler Alişan deresi düzenleme çalışması tamamlandı, Kurbağalı ile Cuğra Mesavla dereleri temizlik çalışmaları sürüyor, biz mahalle muhtarları olarak yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz." diyerek emek ve çabası olanlara teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Dereler kışa hazır
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli