DERİ OSB MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

DERİ OSB MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu düzenlenen tören ile açıldı.

Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu düzenlenen tören ile açıldı.

Törene İlçe Kaymakamı Dr. Arslan YURT, Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim MUTLU İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin ERBAY ve ilgililer katıldı. Metin ERBAY yaptığı konuşmada şunları ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 18/11/2021 tarihinde imzalanan protokol kapsamında sanayi sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eşgüdümünü sağlamak, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve istihdama katkı sağlamak için 81 ildeki 251 organize sanayi bölgesi ile bir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi eşleştirilmiştir.

Bu kapsamda ilçemizde bulunan Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Gönen Deri Organize Sanayi Bölgesi ile eşleştirilmiş ve okulumuz bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi Programı başlatılmıştır. Mesleki Eğitim Programında Öğrenciler haftada bir gün okulda eğitim, 5 gün de işletmede beceri eğitimi alıyorlar.

4 yıl boyunca asgari ücretin en az %30’u oranında ücret alıyor, iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor.12.nci sınıfa kayıt olmuş ustalık eğitimi öğrencileri ise asgari ücretin %50’si oranında ücret alıyorlar.

04/01/2022 tarih ve 5063 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Devlet Katkısı Ödemelerinin süresi uzatılarak çırak istihdam eden işyerlerine Asgari Ücretin %30’u, kalfa olup ustalık eğitimine devam eden usta adaylarına ise Asgari Ücretin %50’si oranındaki ücret devlet desteği olarak geri ödenecektir. Mesleki Eğitim Programında okuyan öğrencilerimiz aynı zamanda lise diploma programını bitirdiklerinde meslek lisesi diploması sahibi olabiliyorlar.

Ortaokul mezunu herkes Mesleki Eğitim Programında eğitim alabilir, bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bu güne kadar toplam 55 öğrencinin Mesleki Eğitim Programlarına kayıtlarını yapmıştır. Bu öğrencilerden 18 tanesi Gönen Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler bünyesinde çalışmaktadırlar. Erbay son olarak bu sistemin hem işletmelere hem de çalışanlara fayda sağlayacağını ifade etti.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı