Dernek sessizliğini bozdu

Dernek sessizliğini bozdu

Bandırmaspor taraftarlar derneği yazılı bir açıklama ile suskunluğunu bozdu.

BANDIRMASPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ

Bandırmaspor kamu oyuna

Kuruluşu geçtiğimiz yıl gerçekleşen Bandırmaspor taraftarlar derneğimiz gerçekleştirdiği olağan genel kurul ile kurumsal yapılanma sürecini sürdürmüştür.

Bu noktada derneğimizin süratle büyümesi ve gelişmesi bazı kesimlerce olumsuzluk penceresinden ele alınarak geçmişten günümüze süre gelen sahipsizlik girdabında kaybolması amacına yönelik çaba sarf edildiğini müşahade etmiş bulunmaktayız.

Bandırma da sportif taraftarlık hareketini destekleyip, başta güzide takımımız Bandırmaspor´u özlemini duyduğumuz şampiyonluk vuslatı ile buluşturarak büyük 1. lig aşkını 7 den 70 e yaşamaktır.

Bu amaçla daha önce kurulup başarılı olamayarak topladıkları aidatlarla ortalıktan kaybolan arkadaşlarımızı tenzi ediyorum.

Onlarda bizim canımızdır... Derneği tasfiye etme yerine bugün bize önerdikleri demokratikleşme hareketini kendileri yapıp ta geniş bir katılım ile genel kurula gitmiş olsalardı.... Bugün derneğimiz kurulmuş olmazdı.

Her hareket gereksinimden doğar... Güzel Bandırmamızda Bandırmaspor´u sevenler... Bandırmaspor´u sevmeyenler... veya Bandırmaspor´u çok sevenler- az sevenler diye insanları sınıflandırmak isteyen düşünce 8 yıl bu takıma zarar vermekten öte geçmemiştir.

Her geçen gün büyüyüp gelişen güzel kentimizde 80 yıl önce gelen de, bir hafta önce gelen de bizim kardeşimiz, bordo beyazlı camianın bir ferdidir.

Bandırmaspor sevgisini zaman ve süre ile sınırlayıp birilerine apolet takıp duygu ve coşkunun sahibi yapmak kimsenin haddine değildir.

Amacı, güzel futbol izleyerek takımını alkış desteği ile üst liglere taşıma düşüncesindeki herkes başımızın üstündedir.

1965 te Bandırma´nın nüfusu 20 bin idi...

Sokak´ta herkes bir birini tanıyordu... Yıl 2015 Bandırma´nın nüfusu 140 bin, bu büyümeyi, bu gelişmişliği fark etmeyip hala belli odakları kendi tekeli içinde tutarak Bandırmaspor coşkusunu kendi arka bahçesi olarak görmek isteyenler kusura bakmasın...

Bandırma´da uzun uğraş ve mücadele sonucu ilk kez istikrarlı bir taraftarlar derneği oluşturulmuştur. Bu camia çatısı altında Başkanından en son ferdine davası bordo- beyaz olan herkes eşittir.

Maşalara; Kronikler, bordo tayfa, panarmos, üni ban ban, bordo cephe, cin çukuru ve dahaları hepsi bu renkleri kardeşliği ile yoğrulup takımına milyonlarca lira ceza ödeten değil, Fair Play  ödülü ile ödüllendirilen bir camia yaratılma noktasında bir ve beraber olmaktır.

"Sen, ben o" diye insanları kampa bölmek yerine bordo beyaz aşkı etrafında Mevlana düsturu ile "Kim olursan ol, gel..." diyerek insanları renk, dil ve din ve ekonomik durumlarına göre ayrıştırmak asla bizim işimiz olmaz.

Bizi bir kaç kişi olarak göstermek isteyenler bilsinler ki telaffuz ettikleri rakamlar sadece kara kökümüzdür.

Son olarak, kimse suskunluğumuzu korktuğumuzdan korktuğumuz anlamını çıkartmasın.

Dilsiz değildir suskunluğumuz, çok şey anlatır anlayana? Kelimelerin anlatamadıklarını haykırır aslında? Bir kaçış değildir suskunluk, bir bakıştan çok daha fazlasıdır? Sessiz çığlıkların bir adım ötesidir... Hayata olan öfke, yanlışlara olan kızgınlığın, ve daha nicesi saklıdır bu sükunetin içinde.

Rest çekmenin "asil" adıdır anlayana !!!...

Kalemşörlere;  Bandırma da  uzlaşamayan iki amatör takım Marmara Gençlik ile İdmanyurdu Gençlik alıp Bandırmaspor adı altında Türkiye 2. ligine yükselten merhum gazeteciler Av. Şemsi Aran, İzzettin Yaşbek, İzzettin Pesen, Kani Özbek, Zeki Yücel gibi ebediyete intikal etmiş isimleri kalplerimizde altın harflerle yazılı olup, Bordo- beyaz aşkını geçmişten günümüze taşıyan değerli spor yazarlarımıza saygı ve sevgimiz sonsuzdur.

Bandırma´da spor camiasının beklentisi altyapıya dayalı amatör takımlarımız ile birlikte, kendi iç bünyemizden yetişen futbolcularımız ile Bandırmaspor´u muzu güçlendirip bu meşakkatli yolda geçmişten günümüze taşınan bordo beyazlı bayrağı daha üst noktalara dikmektir.

Bu düşünce ve ideali kalemi ile engellemek, davaya inanmış insanların yoluna engel koymak kimsenin haddine olmadığı gibi... Olanlarında planlarını bozmaya hazır olduğunu bilmenizi isteriz.

Sizleri seviyor, türübün aşklarımız adına sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Dürüstlük pahalı bir mülktür ucuz insanda bulunmaz.

                                                        Mustafa DİLER

                               BANDIRMASPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ ADINA BAŞKAN

/resimler/2015-7/7/0038122987391.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Dernek sessizliğini bozdu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false