Ders gibi kampanya

Ders gibi kampanya

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mim. Özlem Sarı, seçim kampanyasında Erdek´in imajını yükseltti.

Geçtiğimiz 2017 yılı sonlarında yapılması gereken, ancak feto cü terer örgütlerinin oda ve borsalara üzerinde yapılanma içinde bulundukları doğrultusunda haberlerin sızması üzerine TOBB tarafından 6 aylık bir uzatma süresi ile 2018 yılı Nisan ayı içinde yapılması planlanan seçimler özellikle Mart ayı içinde başlayan yoğun seçim kampanyaları ile büyük bir yarışa sahne oldu.

Oda ve Borsalarda gündeme damgasını vuran seçim kampanyaları yazılı ve görsel basının yanı sıra internet ortamında kendilerini anlatma çabasını Erdek Ticaret Odası başkanı ve TOBB Turizm komisyonu Başkanı Özlem Faika Sarı fırsata çevirerek yaşadığı kent Erdek´in vizyonunu öne çıkartan klipler hazırlattı.

4 Yıllık Erdek Ticaret Odası Başkanlığı sürecinde hayata geçirdiği sosyal ve ekonomk projeler ile adından bahsettiren Özlem Faika Sarı, bu kez yaşadığı kent Erdek´in vizyonunu arttıracak kliplerle TOBB´de adından söz ettirdi.

Türkiye genelinde tüm oda ve borsaları kapsayan seçim heyecanı gazetemiz başyazarı Önder Balıkçı´yı da bu heyecanın içine çekti.

Balıkçı, sadece Güney Marmara ekseninde faaliyet gösteren oda ve borsalar içinde dikkatlari üzerinde toplayan Erdek Ticaret Odası seçimleri ve Başkan Özlem Faika Sarı´yı makalesine taşıdı.

/resimler/2018-3/30/1931132101359.jpg

Sivil toplum kuruluşları genel kurullarında başkan, yönetim kurulları ve organ seçimlerinde her zaman şunu savundum. Başarılı olanlar görevini sürdürmeli, bu koltukta yıllarca oturdukları halde hiçbir iş yapmayanlar gitmeli. Yani koltuktan güç aldıklarını sanarak ona yapışanlar, kendileri gitmiyorsa üyeler tarafından gönderilmeli. Koltuktan güç alınmamalı, koltuğa güç verilmeli.

Bu olay kimi kez gerçekleşiyor, çoğu kez ise Bandırma Berberler ve Kuaförler Odası´nda olduğu gibi 35 yıldır koltuğa yapışan, 80´ini aşmış, fiilen mesleğini yapmayan Hasan Gündoğan, bir kez daha başkan seçiliyor.

Gelelim, 4 Nisan 2018´de yapılacak Erdek Ticaret Odası seçimlerine.

Sözü hiç eğip bükmeden söyleyeyim ki, beş yıla yakın süredir oda başkanlığını yapan mimar Özlem Sarı, bu süre içinde başarılı oldu. Yıllardır bir türlü gerçekleştirilmeyen Kapıdağ mor soğanı ve Marmara mermerine ?coğrafi işaret? alınması, onun yönetimindeki odanın girişimleriyle artık gün sayıyor. Kadınlardan kurulu ?Bereketli Eller? oluşumu aracılığıyla, ülkemizin önemli bir zincir marketler kurumuna mor soğan satışı başlatıldı. Cumhuriyet alanında, zaman zaman yöresel ürünlerin satıldığı pazarlar kuruluyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) tarihinde ilk kez ?Turizm Kurulu? başkanlığını bir kadın olarak Özlem Sarı üstlendi.

Özlem Hanım, Erdek turizminin, yeniden eski, parlak günlerine dönmesi için sektörün içinde bulunan kişilerin neler yapmaları konusunda kafa yoruyor, önerilerde bulunuyor, oda olarak üstlerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor.

Özlem Sarı´nın, halkla ilişkileri de çok iyi. Son derece mütevazı ve herkesle iyi iletişim kuruyor ve çok da seviliyor.

Özlem Hanım, bu beş yıllık süre içinde sırtını hiçbir zaman eşinin başkan olduğu Erdek Belediyesi´ne dayamadı. Tam tersine, Erdek ile ilgili bazı konularda da belediyeye yön vererek onları harekete geçirmeye çalıştı. Elbette ki Erdek´in çıkarları doğrultusunda belediye ile işbirliği içine de girdi.

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı ile gazeteci olarak ne zaman röportaj yapsam, onu hep Erdek için hizmet heyecanı içinde, yeni projeler üretmeye çalışırken gördüm.

Bir övgü değil, bir hakkın teslimidir bu yazı.

Erdek Ticaret Odası üyesi olsam, oyumu Özlem Hanım´a verirdim.

Bakalım, göreceğiz, hizmet aşkı, heyecan ve özverili çalışma mı, ?paranın gücü? mü kazanacak?



Anahtar Kelimeler: Ders gibi kampanya
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli