Dersimiz: Çevre Temizliği

Dersimiz: Çevre Temizliği

Bandırma’da 200 ilköğretim öğrencisinden temizlik kampanyası

Bandırma Belediyesi, Kent Konseyi, TEMA Vakfı ve Rotary Kulübü işbirliği ile Atatürk Parkı Ziraat Bahçesinde temizlik kampanyası düzenlendi. Özellikle küçük yaştaki öğrencilerin bu duyarlılığa ulaşması hedeflenen kampanyaya katılan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Çevreye duyarlı olmadığımızı hatırlatarak gazetecilere şunları aktardı: “ Bugün çevrenin temizlenmesi amacıyla 4 kuruluş bir araya geldiler, çocuklarımızla beraber, kurumların yöneticileriyle beraber, böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz.

Bandırma’yı her zaman çevreye duyarlı bir kent olması yönünde elimizden geldiğince vatandaşlarımıza telkinde bulunmaya çalışıyoruz.  Güzel bir kentte yaşıyoruz. Yeşiliyle, doğasıyla, deniziyle güzel bir kentte yaşıyoruz ama çevre ile ilgili daha da duyarlı olmamız gerekiyor. Herkes öncelikle  kendi  evinin önünü, kendi sokağını, kendi caddesini, oturduğu bölgedeki kendi alanını temiz tutsun.

Bizde elimizden geldiği kadarıyla kendi ekiplerimizce ilçemizi temizlemeye çalışıyoruz. Her şeyin başı çevreden kaynaklanıyor.  Çünkü bugün başımıza gelen bir çok olay, bir çok sıkıntı , baktığın zaman Bandırmadaki Marmara Denizine gelen müsilaj (deniz salyası) olayları, güney bölgemizde olan yangılar, kuzeyde olan sel felaketleri, bunların hepsi çevre ile ilgili ilintili olaylar. Çünkü insanların çevreye vermiş olduğu zarar ve küresel ısınmadan kaynaklı olarak ciddi şekilde buna doğanın bize geri dönüşü diyoruz. 200 bin nüfusun evsel atıkları sürekli denize boşalıyor. Fabrikamızın atıkları denize boşalıyor. Buna Marmara denizi iç deniz olarak ne kadar dayanabilirdi en son, mevcut sıcaklıktan kaynaklı olarak bir tepkime verdi. Aynı şekilde metan gazları olsun, karbon gazları olsun, doğanın küresel ısınmasından kaynaklı olarak iklim değişikliklerine sebep oluyor.  Biz bugün bir  farkındalık  yaratmak, Bandırma kamuoyunun dikkatini çekmek,  yaşadığımız yeri çevreye duyarlı bir kent haline getirmek amacıyla  bu tarz etkinliklere sürekli  katılıyoruz, destekliyoruz.

Bandırma Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Polat’da  gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu tarz duyarlılık kampanyalarıyla, Bandırma’nın havasına, suyuna,  denizine ve çevresine sonuna kadar sahip çıkmaya Bandırma Kent Konseyi olarak devam edeceklerini söyledi.

Polat şunları dile getirdi:

“Bugün burada Bandırma Belediyesi, Bandırma Kent Konseyi, Bandırma  Rotary Kulübü ve Bandırma TEMA temsilciliği ile birlikte bir duyarlılık kampanyası yapıyoruz. 18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Bandırma Atatürk Parkında yani Ziraat Bahçesi’nde özellikle küçük çocuklarımızla bu duyarlılığı oluşturmak için bir kampanya düzenledik. Bu konuda çocuklarımız aileleriyle birlikte buraya geldiler. Bu bölgenin çöplerini toplayarak duyarlılık kampanyasına katkı sağladılar. Çocuklarımıza örnek olmak için bugün bunu gerçekleştirdik.  Bu tarz duyarlılık kampanyalarıyla, Bandırma’nın havasına, suyuna, denizine ve çevresine sonuna kadar sahip çıkmaya Bandırma Kent Konseyi olarak devam edeceğiz.”

TEMA Vakfı Bandırma Temsilcisi Burak Uğur: “. Bizim amacımız öncelikle çocuklara ve gençlere çevre duyarlılığını kazandırabilmek. Çevre hassasiyetini kazandırabilmek. “

Buradaki amaçlarının özellikle küçük çocuklara, çevre duyarlılığı kazandırmak, doğa hassasiyeti kazandırmak adına çevre temizliği etkinliği düzenlediklerini söyleyen TEMA Vakfı Temsilcisi Burak Uğur, şöyle konuştu: “  Burada, Yaman Egeli İlkokulu, Hasan Atlı İlkokulu başta olmak üzere, diğer tüm ilköğretim seviyesindeki öğrencilerimizden yaklaşık 200 den fazla öğrenci burada bize katıldılar. Yıl içerisinde de bin den fazla öğrenciye TEMA Vakfı olarak doğa eğitimleri gerçekleştirdik. Aslından bugün onun bir uzantısı olarak, bir uygulaması olarak burada bir çevre temizliğini gerçekleştirdik. Bizim amacımız öncelikle çocuklara ve gençlere çevre duyarlılığını kazandırabilmek. Çevre hassasiyetini kazandırabilmek.“

Rotary Kulübü Başkanı Mert Doğru: “Bir tane dünyamız olduğundan bizlerde gelecek nesiller için dünyamızın bekçileri olarak gerekli hassasiyeti göstermek zorundayız”

Ziraat Bahçesindeki etkinliğe katılan  Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Mert Doğru  Bandırma Belediyesi, Bandırma Kent Konseyi ve Tema Vakfı ile birlikte ortak yürütülen etkinlikde toplumda çevre temizliği ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Doğru şunları aktardı: “ Bir tane dünyamız olduğundan bizlerde gelecek nesiller için dünyamızın bekçileri olarak gerekli hassasiyeti göstermek zorundayız. Bunun içinde üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Biz Bandırma Rotary Kulübü olarak bu tür etkinliklere daha fazla ağırlık vermeyi hedeflediğimizi söylemek isteriz.” Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Dersimiz: Çevre Temizliği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı