``Destekler, üretici ile alay eder gibi``

``Destekler, üretici ile alay eder gibi``

Milletvekili Namık Havutça, AKP şaka yapıyor ama çiftçinin, köylünün şakası yok” dedi.





CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, 2013 yılında üreticilere verilecek destekleme sayısında ve miktarındaki artışın üretici ile adeta alay eder
gibi açıklandığını söyledi.


Havutça,
AKP hükümetinin tarımsal destekleri oy kaygısı ile hiçbir tarımsal amaç gözetilmeden dağıtıldığına dikkat çekti. AKP hükümetinin, amacı olmayan ya da arkasında başka hesaplarla dağıtılan desteklerde hesabı şaşırınca bu kez mevzuat değişiklikleri ile ‘destek vermeme' politikası devreye soktuğunu ifade etti.

22 Şubat 2013 tarihli 4385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bölgesel ayrımcılık yapılarak çiftçinin mağdur edilmesinin böyle bir şaşan hesap sonucu ortaya çıktığını belirten Havutça, şöyle konuştu:


AKP hükümetinin bu ülkenin üreten halkı doyuran kesimini yok etmek, tarımı ortadan kaldırmak için adeta canla başla mücadele veriyor. Üstüne bir de şaka yapıyor. ‘2013 yılında desteklemeler geçen yıla göre yüzde 20 artarak 9 milyar TL'ye ulaştı' demek şakadan da öte fıkra gibi. AKP, çiftçiye, köylüye rakibinden dayak yiyen boksörün, antrenörün durmadan ‘çok iyi gidiyorsun. Adam sana hiç vuramadı. Yakında onu düşüreceksin' dediği gibi ‘destekleme' yaptığını açıklıyor.

Dayak yiyen boksör soruyor : ‘ben rakibimi dövüyorsam, beni kim dövüyor?' Son 10 yıldır çiftçi AKP'nin darbelerine, gasplarına maruz kaldı. Son 3 yıllık dönemde mazot fiyatları yüzde 39.1, gübre fiyatları yüzde 52.3 ile yüzde 98.7 arasında artış gösterdi. Çiftçi soruyor: ‘Ben dedikleri gibi yüzde 20'lerde artan destek alıyorsam neden icralığım, neden tarlamı satıp borç ödüyorum, neden ürünümden para kazanamayıp, zarar ediyorum? Neden dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, ilacını kullanarak üretim yapmaya, ayakta kalmaya çalışıyorum?' Belli ki AKP şaka yapıyor ama çiftçinin, köylünün şakası yok!”









KÖYLÜ 10.5
11.04.2013 12:22:07
Bu DESTEKLEMELERİ KARINCA KARARINCA DA OLSA veren AKP HÜKÜMETİNİ bu şekilde ALAYCI bir ifadeyle KARALADIĞINI zannedenler asıl size sormak gerekiyor.Bu beğenmediğiniz DESTEKLEME FİATLARINI CHP kendi iktidarı döneminde vermeyi neden hiç düşünmedi?Yada o haklar o zamanda olduğu halde HALKA VERMEK YERİNE BAŞKA YERLEREMİ VERDİLER?Bunun cevabını verin önce.SAYGILAR...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli