Deva’da manidar veda

Deva’da manidar veda

Telefon ile görevden alınan DEVA ile başkanı Dr. Ayşegül Özdemir’den acı itiraf “DEVA olmaya geldik, kendimize DEVA olamadık”

Demokrasi ve atılım partisi (DEVA) Bandırma Kurucu Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir, 22 Şubat’ta gelen bir telefon ile kendisine görevden alındığının açıklanması ardından Covit testi pozitif çıktığı için ancak bugün bir açıklama yapmayı uygun gördüğü açıklayarak yaptığı basın toplantısında “Deva olmaya geldik, ancak kendimize DEVA olamadık.” Dedi.

Deva ilçe başkanı Ayşegül Özdemir’in Çelikspor Gar Cafe & Mutfak’ta gerçekleştirdiği basın açıklamasında bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri kendisini yalnız bırakmadı.

Deva Bandırma kurucu Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir partisinin üst kurulları tarafından son ana kadar övgü ile bahsedildiğini, 22 Şubat’ta bir telefon ile görevden alındığının açıklanmasına rağmen, parti genel Merkezinden hala kendisine Başkanlık adına görev ve talimatların gelmesindeki gayri ciddiyetsizliğe anlam veremediğini söyledi.

Deva kurucu ilçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir Gar Mutfak & Cafe’de yaptığı basın açıklamasında kadın olması dolayısı ile karşı cins üst kurul yönetim çevrelerinin Mobing uygulamalarına maruz kaldığını söyledi.

Dr. Ayşegül Özdemir yaptığı açıklamada;

"Değerli Konuklar, Sevgili Bandırmalı Dostlarım,

         Büyük bir cesaretle ve umutla denemeye kalkıştığım ve 14 aydır önce kurucu, sonrasında da seçilmiş DEVA Partisi İlçe Başkanlığı görevim 22 Şubat tarihi itibariyle sona erdi bildiğiniz üzere.

Böyle bir konuşmayı yapma konusunda epeyce düşündüm. Zaten biliyorsunuz mevzunun üzerine Covid oldum ve epeyce ağır geçirdim, yani sessiz kalıp düşünmek için zamanım oldu. Konuyu öğrenip arayanların arasında benzer durumda olan il ve ilçe başkanları da vardı. Öğrendim ki son dönemlerde artarak devam eden görevden alma ve istifaya zorlamalar dikkat çekici hale gelmiş. MANİSA, ÇORUM, ANTALYA, AYDIN, MUŞ, EN SON DÜN VAN… İL BAŞKANLARI GÖREVDEN ALININCA GM DE, İLÇE BAŞKANLARINA DA İLDE HEMEN GÖREVLER HAZIR, TEKLİFLER YAPILIYOR ELMA ŞEKERİ MİSALİ Yani demek istediğim şu ki, bu konuşmayı asla kişisel mağduriyetim ile ilgili olarak yapmıyorum. Yeterince düşündüm ve araştırdım.Çünkü düne kadar iyiydi de şimdi mi kötü oldu,görevden alındı zehir zemberek saçıyor denebilecek bir tablo var ortada.Ancak nasıl ki toplumsal bir sorumluluk gereği bu işe kalkıştım ve inandığım şeyleri sizlerle paylaştıysam,yaşadığım bu tecrübeyi de sizinle paylaşmak benim sorumluluk anlayışım gereğidir,bu böyle biline. Aksini söyleyen, düşünenlere diyecek bir şeyim olamaz elbette. ASLA ŞU ANDA MİLLİ İTTİFAKA GİRMEK ÜZERE OLAN BİR PARTİYİ OLUMSUZ SÖZLERLE KARALAMAK İSTEMEM, ÜSTELİK AYLARCA BENİM DE EMEĞİM VAR PARTİDE.. ANCAK DOĞRULARI GİZLEMEK İÇİN DEĞİL PAYLAŞMAK İÇİN SİYASETİ DENEYEN BİRİ OLARAK KENDİMLE ÇELİŞMEK İSTEMİYORUM..

Kongremizin üzerinden henüz 10 gün sonra başlayan istifa ve entrikalar bitmek bilmedi, her defasında yerel basına da yansıdı. Henüz kongresini yapmış bir ilçe başkanı bırakın yanlış yapmayı hiçbir şey yapmamışken istifaların başlaması oldukça manidardı. Amaç belliydi. Ve bu tür entrikaları yaparken oldukça cesur davranıyorlardı, güvendikleri ve destek aldıkları merciler olsa gerekti. Görüştüğüm tecrübeli siyasetçi dostlarıma yaşadıklarımı anlattığımda biz bile bu kadarını yaşamadık dediler. İstifa etmem beklendi, öylesine mobing gördüm yani. Ancak aldığı sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmeyi prensip edinen bir öğretmen çocuğuyum ben, direndim, gençler ve kadınlar bana destek oldular, beni yalnız bırakmadılar bu mücadelede.(Bu vesile ile bugün bir kısmı yanımda olan bugüne değin hep yanımda olan 6 arkadaşıma hepinizin önünde çok teşekkür ediyorum. Onlar her şeye rağmen dik durdular ve benim iyiliğe, doğruluğa, geleceğe, gençliğe olan inancımı yitirmememi sağladılar. Onlar olmasaydı asla bu kadarını başaramazdım.) Üstelik bu sorunlar yerelde yaşanıyordu ve GM’in haberi yoktu. Haberi olunca zaten yaşadığım mağduriyeti görüp, bu kadar çalışkan ve inançlı bir ilçe başkanının yanında olacaklar ve çözüm yoluna gideceklerdi. Yani sorunu teşhis edecekler ve tedaviyi uygulayacaklardı. ZİRA ONCA PARTİ VARKEN  YENİ BİR PARTİYE TÜRKİYE NİN İHTİYACI OLAN YENİ SİYASET ANLAYIŞINI REALİZE ETMEK İÇİN; NEPOTİZMİ, KAYIRMACILIK, LİYAKATSİZLİK VE ANTİDEMOKRATİK SİYASET  ALIŞKANLIKLARINI BİTİRMEK İÇİN GİRMİŞTİK.. UMUTLARIMIZ VARDI, HAYALLERİMİZ VARDI BİZİM.. BİZ İLK DEFA SİYASETE GİREN İDEALİST SIRADAN İNSANLARIN…

Sonunda GM nin haberi oldu! Ancak konuyu yerinde incelemek için, teşkilattaki arkadaşlarla görüşmek için GM kimseyi göndermedi. Doğal olarak da teşhisi de tedaviyi de yanlış yaptılar.

Görevden alındığımı bana İl Bşk.lığı bildirdi. Düne kadar bana siz 1 kişi bile kalsanız sizin yanınızdayız, çalışmalarınızı ve partiye olan bağlılığınızı takdir ediyoruz, bir yolunu bulup sorunları halledeceğiz diyen il bu defa basın bildirisi yayınladı ve tek bir cümleyle bana teşekkür etti, Bandırma Teşkilatının tüzük gereği zaten aylar önce fiilen bittiğini bundan sonrası için de Bandırma ya yakışan yeni bir başkan atayacaklarını duyurdu. Peki, sormazlar mı size neden resmen bittiği halde bana aylardır görevine devam et dediniz ve resmi olarak görevime devam ettirdiniz, zaman, emek ve para harcattırdınız, bu hak mıdır, doğru mudur?

Ne GM den, ne de ilden 14 aydır verdiğim hizmete binaen bırakın nazik bir teşekkür ziyaretini,  herhangi bir resmi yazı dahi bugüne değin elime ulaşmadı. Geçen haftaya kadar ilçe başkanı olarak GM den parti mesajları ise gelmeye devam etti! GM deki sekreter hanımı arayıp ben bilgilendirdim, kadıncağız şaşırdı ve çok üzüldü. Bugün sıradan hizmetler, bağışlar için bile bir plaket hazırlamak oldukça kolay ve mümkün ve moda oysa, bunu yapıp gönlümü almayı denemediler bile. Sanki yüz kızartıcı bir suçum varmış gibi bir muameleye maruz kaldım.

Hülasa DEVA Partisi Bandırma Teşkilatına deva olamadı. Kolayı vardı, eskiyi gönder yeni birini ata. O yeni biri zaten hazırdı üstelik. Ama hepimiz biliyoruz ki kişileri değiştirerek çözüme ulaşmak mümkün değildir. Bu her yerde böyledir. Asıl olan kendimize dönük çok yönlü sorgulama yaparak uzun vadeli kalıcı çözümler üretmektir, yani doğru teşhis koymak ve doğru tedaviyi uygulamaktır. Bugün maalesef iktidar da aynısını yapıyor, ha bire bakanları değiştiriyor.

Sevgili dostlarım, değerli basın mensubu arkadaşlarım; bugüne kadar size İLÇE BAŞKANLIĞINI YAPTIĞIM PARTİYİ  ve mükemmel programını ( teoride öyle çünkü, bunun için partiye katılmıştım ve görev almıştım) anlatmaya çalıştım, bana kapılarınızı açtınız.. Özellikle kadın dostlarım beni yeni bir siyasetçi olarak çok desteklediniz. ANCAK PARTİYE OLAN İNANCIMI NE YAZIK Kİ KAYBETTİM. BU YÜZDEN BURADA BU AÇIKLAMALARI SİZE YAPMAK BENİM SORUMLULUĞUM GEREĞİDİR. BUGÜN PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDİYORUM.

Sizlerle birlikte etkinliklerde bulunduk, arkadaş olduk, dost olduk..Bu süre zarfında özellikle iki platformda bulunmaktan (Demokrasi ve Emekçi Kadın) büyük mutluluk ve gurur duydum. En büyük kazancımın platformlarda ve STK lardaki faaliyetlere dahil olmam ve Atatürk’ün başlattığı medenileşme sürecini devam ettirmek ve insan haklarına, eşitliğe adalete önem veren modern Türkiye için çalışan dostlar edinmem olduğunu düşünüyorum ..Eğer kabul ederseniz sizlerle olan çalışmalarıma daha büyük bir enerji ile devam etmek istiyorum.

Sevgili dostlarım bugün burada olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Atatürk’ün ve arkadaşlarının başlattığı özgür ve medeni Türkiye çalışmaları Atatürk’ün vefatından sonra gelen hükümetlerle sekteye uğratılmıştır. Maalesef henüz 100 yaşına bile gelmemiş olan cumhuriyetimizin dürüst ve ülkesini seven idealist insanlara, kadınlara, gençlere büyük ihtiyacı vardır. Bu amaçla Atatürk’ün okul müfredatlarına konmasını istediği BU KİTABINI BUNDAN SONRA DA DAĞITMAYA DEVAM EDECEĞİM. Bugün yanımda getirdiklerimi öncelikle genç arkadaşlarıma vermek istiyorum. Diğerlerinizin de alacağı olsun.

BANDIRMA İÇİN modern Türkiye için hep birlikte yanlışların karşısında durmaya, kral çıplak demeye devam edeceğiz ve asla vazgeçmeyeceğiz. Sağ olun var olun."



Anahtar Kelimeler: manidar
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı