DEVA’dan Borsa ziyareti

DEVA’dan Borsa ziyareti

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Balıkesir İl Başkanı Av. Kemal Aydemir'den Bandırma Ticaret Borsası ziyareti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Balıkesir İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, Bandırma İlçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir ve Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ile birlikte Bandırma Ticaret Borsası’nı(BTB) ziyaret etti. Ziyarete bazı partililer de katıldı.

Bandırma’ya, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek amacıyla geldiklerini belirten Aydemir, Bandırma Ticaret Borsası’nın çalışmalarını ve hizmetlerini yakından izleyerek, çok başarılı bulup takdirle karşıladıklarını bildirdi.

Çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi veren Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, şunları söyledi:

“Borsamız, Bandırma’nın ekonomisine önemli katkı sağlayan kurumların başında geliyor. Bandırma, çok önemli bir kent. Ticaret, tarım ve tarıma dayalı sanayisi çok gelişmiş bir ilçe. Borsamızın işlem hacmi, geride bıraktığımız 2020 yılında 9 milyar liraya ulaştı. Böylece, 2019 yılına göre işlem hacmimiz yüzde 50 arttı. Geçtiğimiz sezonda, bölgemizde buğday üretimi dönüm başına 600 kilogramı buldu. Bu üretimle Türkiye ortalamasının iki katına çıktık. Borsamızın mevcut 100 bin tonluk depoları artık yetersiz kalıyor. Borsa olarak kendimizi sürekli yeniliyoruz. Buna paralel şekilde de lisanslı depoculuğa da geçiyoruz. En geç mayıs veya haziran ayında, 57 bin tonluk depomuz da hizmete girecek. Hububat ve gıda laboratuarlarımız da ortaklarımıza ve çiftçilerimize yıllardır hizmetini sürdürüyor.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Borsa ziyareti
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli