Deve güreşlerine büyük ilgi.

Deve güreşlerine büyük ilgi.

Altınoluk`ta düzenlenen 1. ci Altınoluk Deve Güreşleri Festivali'ne katılan 110 deve 6 ayrı dalda kupayı kazanmak için kıyasıya güreşti.




Edremit'in Altınoluk Beldesinde düzenlenen 1. ci Altınoluk Deve Güreşleri Festivali'ne katılan 110 deve 6 ayrı dalda kupayı kazanmak için kıyasıya güreşti.

Altınoluk Beldesinde, Altınoluk Belediyesi tarafından bu yıl ilki Yağcılar Mevkisinde ki Demirçelik arsalarında düzenlenen 1. ci Altınoluk Deve Güreşleri Festivali'ne katılan 110 tülü deve 6 ayrı dalda kupayı kazanmak için kıyasıya güreşti.

Altınoluk Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenleme kararı aldığı Altınoluk Deve Güreşleri Festivali” yoğun katılım ve büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 110 tülü devenin Edremit Kaymakamlık Kupası, Altınoluk Belediye Başkanlığı Kupası, Altınoluk Jandarma Komutanlığı Kupası, Altınoluk Kültür ve Turizm Derneği Kupası, Altınoluk Antandros Derneği ve Altınoluk Belediyespor Kulübü Kupası adına 6 ayrı dalda kupa almak için kıyasıya mücadele verdiler.

Dünyada sadece Ege ve Marmara Bölgesinde yapılan Deve Güreşleri”nin tam olarak başlangıç tarihini bilinmediğini söyleyen Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Deve Güreşleri atalarımızdan bizlere kalan en önemli değerlerimizden birisidir. Geçmişimize sahip çıkmak sadece lafla olmuyor. Temel değerlerimizi yitirmeden, bu tür etkinlikleri de yaşadığımız yerlerde etkin hale getirmek, geçmişimize sahip çıkmanın en önemli unsurlarındandır” dedi. Özpolat, Deve Güreşi Festivaline olan yoğun ilgilinin kendilerini son derece memnun ettiğini ve önümüzde ki yıllarda da geleneksel hale getirip Altınoluk Deve Güreşleri Festivali”ni Altınoluk'ta yapmayı planladıklarını söyledi.

Altınoluk'ta ilki düzenlenen 1. ci Altınoluk Deve Güreşleri Festivali'ne Altınoluk'u temsil eden Mustafa Bülbül'ün devesi Adil Ağa katıldığı açıklandı.

Altınoluk Deve Güreşleri Festivalinde kupa alan develer.

Kaymakamlık Kupası: Umurlu'dan Pazarlıoğlu – Bodrum'dan Tunabeyi. Güreş berabere sonuçlandı.

Altınoluk Belediye Başkanlığı Kupası: Ulucak'tan Çılgın Özer – Biga'dan Manavbey. Kazanan Çılgın Özer.

Altınoluk Jandarma Kupası: Ezine'den Kahraman Peynirci – Ayvacık'tan Azat. Güreş berabere sonuçlandı.

Antandros Kupası: Bodrum'dan Kahraman Ege – Ezine'den Öztürk. Kazanan Kahraman Ege.

Altınoluk Kültür Turizm Derneği: Yeni Pazar'dan Baybora – Ayvalık'tan Zorba. Kazanan Baybora.

Altınoluk Belediyespor Kupası: Salihli'den Zonguldaklı – Havran'dan Ceylan. Kazanan Zonguldaklı.

Altınoluk Deve Güreşleri Festivaline, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Altınoluk Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Bekteş, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Necmi Dönmez, CHP Altınoluk Belde Başkan vekili Deniz Onur Özcan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çan Belediye Başkanı Apdurrahman Kuzu, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Gökçeyazı, İskele ve Ilıca Belediye Başkanları yanı sıra güreş severler katıldı.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli