Devir hesap devri

Devir hesap devri

85 lik Niyazi Çaylak, çocukların geleceklerini hesap üzerine kurmaları için çaba sarf ediyor.

Günümüzde insan yaşamı şekillendiren ekonomik düzensizlik gelecekte gençlerin yaşamını etkilememesi için 85 lik Niyazi Çaylak'tan ödüllü kerat cetveli sınavı.

Avrupa'dan emekli olan 2 çocuk babası 85 lik Niyazi Çaylak, Ünlü müzik adamı Vedat Sevkal'ın oluşturduğu  TSM Nevakar topluluğu koro çalışmalarının pandemi sürecinde toplanamaması üzerine, kendine yeni bir sosyal çalışma alanı buldu.

85 lik Niyazi Çaylak emekli maaşı ile aldığı kitap ve öğrenci mataralarını armağan etmek için kendine inönü caddesindeki Tuğba Çerez'in önünü mekan seçti.

Niyazi Çaylak, Özyurtlu Matbaa sahibi Mehmet Özyurtlu'nun bila bedelle baskısını üstlendiği kerat cetvellerini dağıttığı sokakta birde dorusu oluyor. Kerat cetvelinden 3 hesabı bilen öğrenci Niyazi Çaylak'ın standından istediği kitap ve matarayı armağan olarak alıyor.

İlk okul çocuklarına yönelik, çarpım tablosu, 3 soru ve kitap armağanlarını soğuk demeden gün boyu devam ettiren Niyazi çaylak, bu düşüncesine yaşama katmasındaki tek arzusunun, z kuşağının gelecekteki hesap-kitap yaşamına bir nebze olsun katkıda olmak. Bugün birçok kimsenin hesap kitap bilmedikleri için işini, aşını kaybedip, aile saadetine süreklilik kazandıramadığını, her işim başı hesap olsa bugün bu olumsuzlukların yaşanmayacağını vurguluyarak, "Hiç olmaz sa, çocuklar geleceklerinin hesabını, kitabını iyi yapsınlar" dedi.



Anahtar Kelimeler: Devir hesap devri
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı