Devlet Hastanesinde organ nakli

Devlet Hastanesinde organ nakli

Organlarıyla 8 hasta hayata tutunacak

Bandırma Devlet Hastanesi´nde beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Mesut Karadağ isimli gencin kalp, akciğer, Karaciğer, böbrek ve korneaları 8 hastaya nakledilmek üzere Ankara ve Bursa´ya gönderildi.

/resimler/2016-9/27/1816474493941.jpg

Bandırma Devlet Hastanesi´ne iş yerinde meydana gelen rahatsızlık sonucu beyin damarındaki tıkanıklık tanısıyla gelen ve beyin ölümü gerçekleşen Mesut Karadağ isimli 30 yaşındaki bir hastanın organları 4 hastaneden gelen organ nakil ekipleri tarafından operasyonla alındı.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muzaffer Şenveli, Bu sene organ naklinde doner vermede önemli bir yerde olduklarının altını çizerken, ´´Genç bir arkadaşımız 30 yaşlarında beyin ölümü sebebiyle,  ailesi tarafından organları bağışlanmıştır. Ailesine teşekkür ediyoruz. İyi bir örnektir. Beyin ölümü gerçekleşen Manyas´lı 30 yaşındaki Mesut Karadağ´ın kalbi, akciğeri, karaciğer´i böbrekleri ve korneaları 4 ayrı ekip tarafından alınarak nakledildi. Kalp, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi´ne, akciğer Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi´ne karaciğer ve sol böbrek Bursa Uludağ Üniversitesi´ne sağ böbrek, Bursa Acıbadem Hastanesi´ne, kornealar Balıkesir Üniversite Hastanesi´ne nakledildi´´ dedi.

Şenveli,?´Büyük bir özveri ile yakınlarının organlarının başka insanlarda hayat bulmasını sağladıkları için çok önem arz ediyor. Hasta yakınları yaptıkları bu hizmetle sekiz vatandaşımız sağlıklarına yeniden kavuşacak´´ diye konuştu.

/resimler/2016-9/27/1817148557017.jpg



Anahtar Kelimeler: Devlet Hastanesinde organ nakli
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false