Devlet Hastanesinden farkındalık standı

Devlet Hastanesinden farkındalık standı

Liman AVM´de Şizofreni konusunda bilgilendirme standı

Bandırma Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi, Bandırma Liman Alışveriş Merkezi´nde, şizofreni hastalığı ile ilgili bilgilendirme standı açtı.

11 Nisan Dünya Şizofreni Günü dolayısıyla açılan ve şizofreni hastalarının yaptıkları resimlere de yer verilen stantta konuşan Bandırma Devlet Hastanesi doktorlarından İlkay Başak, şizofreninin tam nedeninin bilinmediğine işaret ederken, bu hastalığının kalıtsal nedenlerle de ortaya çıkabileceğini belirtti.

Psikolog Gamze Gacal, hemşire Sevinç Güleryakıcı ve sosyal çalışmacı Gökçe Çalışkan, Bandırma Devlet Hastanesi´nin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi´nin, Diş Hastanesi binası içinde hizmet verdiğini belirterek, şunları söylediler:

?Hâlen merkezimizde Bandırma, Erdek, Manyas ve Gönen dahil kayıtlı 430 şizofrene rehabilitasyon uyguluyoruz. 18 yaş üzerindeki hastalarımız sabah 09.00-15.30 arasında bizlerle birlikte oluyorlar. İlaçlarını düzenli olarak veriyoruz. Kendilerinden ve ailelerinden hiçbir ücret alınmıyor. Ayrıca onlar için servis hizmetimiz de var. Kayıtlı ve 430 kişi dışında Bandırma, Erdek, Manyas ve Gönen´de ne kadar şizofren olduğunu bilmiyoruz.? ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı