Devlet eliyle işletilecek madenlerde değişiklik

Devlet eliyle işletilecek madenlerde değişiklik

Aranması ve işletilmesi devlet eliyle yapılan bor tuzları, uranyum ve toryum madenlerinin üretimi ve zenginleştirilmesi, ürünün mülkiyeti ruhsat sahibinde kalmak üzere üçüncü şahıslara gördürülebilecek.




Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda 31 Ekim Çarşamba günü Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit Madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.
Tasarıyla, Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit Madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanun'un Devlet eliyle işletilecek madenler” başlıklı 2. maddesine bir fıkra ekleniyor.

Tasarıyla, aranması ve işletilmesi devlet eliyle yapılan bor tuzları, uranyum ve toryum madenlerinin üretimi ve zenginleştirilmesi teknik, ticari ve ekonomik sebeplerle, ürünün mülkiyeti ruhsat sahibinde kalmak üzere Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde ihale edilmek suretiyle üçüncü şahıslara gördürebilecek. Ancak üçüncü şahıslara gördürülecek işlerin ihale süresinin üç yıldan fazla olması durumunda konuya ilişkin talepler Yüksek Planlama Kurulu tarafından karara bağlanacak.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı