DHA Muhabirinden Kötü Haber Geldi

DHA Muhabirinden Kötü Haber Geldi

DHA Muhabirinden Kötü Haber GeldiVan`daki 5,6`lık depremde yıkılan Bayram Otel`in enkazında, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Cem Emir`in cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 25`e yükseldi.

Van`daki 5,6`lık depremde yıkılan Bayram Otel`in enkazında, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Cem Emir`in cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 25`e yükseldi.

Van, zor günler geçiriyor. Şehri, 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından 5,6 büyüklüğünde ikinci deprem vurdu. Arama kurtarma çalışmaları yıkılan 2 otelde yoğunlaştı. Şu ana kadar enkaz altından 27 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Cem Emir`in Ölümü Medyayı Yasa Boğdu

Bayram Oteli`nin enkazında arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren ekipler, DHA muhabiri Cem Emir`in cesedine ulaştı. Cem Emir`in ölümü basın camiasını yasa boğdu.

Mesleğe 17 yaşında başlayan Cem Emir, yaklaşık 2 yıldır DHA Diyarbakır Bürosu`nda görev yapıyordu. Çalışkanlığıyla tanınan ve arkadaşları tarafından sevilen Emir, ailesinin 5 çocuğunun en büyüğüydü.

Emir, deprem bölgesine geldiği DHA ekibiyle Erciş ilçesindeki grupta görev yaptıktan sonra bir süre Van`daki gelişmeleri takip etti. Enkaz altında kalan iş arkadaşı Sebahattin Yılmaz`a ise hala ulaşılamadı. 

Cem Emir`in cesedine ulaşılmasıyla birlikte 5,6`lık depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 25`e yükseldi. Otel enkazlarında arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Çadır Dağıtımı Sürüyor

Bölgede etkili olan kar hayatı olumsuz etkilerken depremzedeler için çadır dağıtımı sürüyor.

İlk depremde 6 binanın yıkıldığı Van`da ikinci depremde 25 bina çöktü. Binalardan 23`ünün boş olması facianın büyümesini engelledi. Ancak yıkılan iki otelin enkazları altında kurtarma ekipleri ve gazeteciler kaldı. 

Depremin ardından 26`sı askeri olmak üzere 42 uçakla yardımlar için hava köprüsü kuruldu. Bölgeye, şu ana kadar 815 arama kurtarma personeli ile 14 arama köpeği ve çok sayıda iş makinası ulaştırıldı. 

Depremzedeler için yardımlar da devam ediyor. Depremzeleri en çok soğuk ve yağışlı hava olumsuz etkiliyor. Van`da gün içerisinde karla karışık yağmur etkili oldu. 

Deprem Bölgesinde Sıcaklık Düşüyor

Hava sıcaklığı, bölge genelinde 1 ila 3 derece azalacak. Kar yağışının etkili olacağı deprem bölgesinde hafta sonu sıcaklık 6 ila 8 derece daha düşecek. 

Meteoroloji yetkilileri gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceğini belirterek, depremzedeleri uyardı.

Yetkililer depremzedeleri çadırlara yerleştirmek için zamanla yarışıyor. Şu ana kadar, 45 bin 760 battaniye dağıtımı yapıldı. Deprem bölgesine 600 de yatak gönderildi. Yeni kurulanlarla birlikte çadırkentlerin sayısı 6 oldu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli