Didem Arslan Yılmaz Kitap Günlerinde

Didem Arslan Yılmaz Kitap Günlerinde

2. Bandırma Kitap Günlerinin son gününde Gazeteci Didem Arslan Yılmaz konuk oldu.

Kendisini davet eden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür eden Yılmaz ?Kitap Günleri için davet edildiğimde çok mutlu oldum fakat ?benim kitabım yok, ne anlatacağım´ diye sordum kendi kendime ve tanıklıklarımı anlatmaya karar verdim? dedi.

/resimler/2018-10/7/2048442515785.jpg

Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin halkın bazı şeyleri talep etmesi ile aşılabileceğini belirten Didem Arslan Yılmaz ?1980 darbesinde ben 10 yaşındaydım. Babamın evde kitapları nasıl yakmak zorunda kaldığını çok net hatırlıyorum. Türkiye ekonomik, jeopolitik olarak iyi bir noktada değil. Burada herkesin hatası var. Geçmişten gelen hataların bir sonucu belki de? Basına mutlaka sahip çıkın. Kendinize hitap eden bir gazeteyi satın alın, beğendiğiniz tv programlarını izlemeye devam edin. Böylece reklam verenler bu yayıncılara reklam verir ve hayatlarını sürdürebilirler? dedi. Muhalefetin etkili bir muhalefet yapamadığını iddia eden Yılmaz televizyon programlarında her görüşten insanın düşüncelerine yer verdiklerini sözlerine ekledi. Zaman zaman gerilimin yükseldiği programlarda reklam arasında insanların birbirinden özür dilediğini anlatan Yılmaz ?kimi zaman da güvenliklerin araya girdiği zamanlar oldu? dedi.

26 yıldır basın sektörünün içinde olduğunu söyleyen Didem Arslan Yılmaz ?bu süreçte çok tanıklıklarım oldu. Bunları belki bir gün kitap haline getiririm? dedi. Nurettin Veren ile bir anısını da aktaran deneyimli gazeteci ?Uzunca bir program yaptık.  Program bitiminde Nurettin Veren´e FETÖ ile ilgili anlattıklarından dolayı başına bir iş gelmesin diye devlet koruma tahsis etmiş, kapıda bekliyorlar. ?İyi de ben de o soruları sordum, benim başıma bir şey gelirse beni kim koruyacak. Bana da en azından eve kadar eşlik edilsin´ dedim fakat talebim karşılık bulmadı. Ben de şirketin ulaştırma birimine ait bir araba ile döndüm. Eve döndükten sonra Nurettin Veren ?Sağ sağlim eve vardın mı?? diye aradı? dedi.

Gelen bir soru üzerine medyanın kendi içinde bir temizlik yapamadığını belirten Yılmaz ?Ben 26 yıldır bu sektördeyim. Kolay değil bu sektörde ayakta durabilmek. Evet, birileri birilerinin desteği ile bir yerlere gelebilir ama bir süre için? Maalesef basın sektörü çok dar bir sektör.  Pek çok basın-yayın okulu, iletişim fakültesi var fakat mezunları işsiz? dedi.

Söyleşinin sonunda Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Didem Arslan Yılmaz´a teşekkür ederek plaket takdim etti.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli