Dijital pazarlık dönemini

Dijital pazarlık dönemini

Gayrimenkul´de dijital pazarlık dönemi başladı

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye´nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, internette pazarlıkla satış dönemini başlattı. Pazarlık modeli ile alıcı adayları, istenen fiyatın altındaki ciddi tekliflerini Tapu.com u?zerinden satıcıya iletebiliyor. Gelen teklifleri değerlendiren satıcı, alıcı ile fiyatta anlaşması durumunda hızla tapu devri aşamasına geçiyor. Tüm sürecin şeffaf ve tekliflerin açık bir şekilde, tüm üyeler tarafından görüntülenebildiği dijital pazarlık sisteminde hem alıcı hem de satıcı kazanıyor.

Kurulduğu günden bu yana geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde satıcıların hızla gayrimenkullerini nakde çevirmesine imkan sağlayan Tapu.com, gayrimenkul alıcılarına ?alırken kazanacakları? fırsatlar sunmaya devam ediyor. Alıcıların avantajlı seviyelerdetapulara ulaşmasını sağlayan sistem, satıcıların da tapularını ?hızlı ve şeffaf? bir şekilde nakde çevirmesini sağlıyor.

/resimler/2018-12/11/1404157403104.jpg

Dijital pazarlık sistemi nasıl çalışıyor?

Tapu.com´da yer alan ?pazarlığa açık tapularda? satıcının o tapu için istediği fiyat gösteriliyor, kullanıcı ?Pazarlığa başla? butonuna tıklayarak istenen fiyatın altındaki teklifini satıcıya iletiyor. Teklifin geçerli olabilmesi için alıcı adayının kredi kartından hizmet bedeli provizyonu çekiliyor, böylelikle alıcı adayları tekliflerinin ciddiyetini göstermiş oluyor. Satıcılar da hazır alıcıyı bulduklarında gayrimenkullerini ?paranın zaman değerini? göz önünde bulundurarak istedikleri fiyatın altındaki fiyatlara satmayı kabul edebiliyor. Pazarlık sisteminde tüm süreç şeffaf bir ortamda gerçekleştiğinden fiyatlar da şeffaf bir şekilde oluşuyor, pazarlıkla verilen teklifler herkese açık ortamda gözlemlenebiliyor./resimler/2018-12/11/1405390061045.jpg

 Sistem, satıcıları ?ciddi alıcılarla? buluşturuyor

Alıcılar, verdikleri teklifin ciddi olduğunu ve tekliflerinin kabul edildiği anda gayrimenkulü satın alacaklarını kredi kartı limitine konulan hizmet bedeli provizyonu olarak ortaya koyuyor. Alıcının verdiği teklif satıcı tarafından reddedilirse hizmet bedeli tahsil edilmiyor, kredi kartındaki bloke de kalkıyor. Teklif satıcı tarafından onaylandıg?ı takdirde alıcının provizyonu Tapu.com hizmet bedeli olarak tahsil ediliyor. Teklif onaylandıg?ında, alıcı satın almaktan caysa dahi hizmet bedeli iade edilmiyor. Böylece, keyfiyetle ya da satıcıyı yoklamak için verilen tekliflerle vakit kaybedilmiyor.

/resimler/2018-12/11/1405075841646.jpg

Satıcılar zaman kaybetmek istemiyor

İnternette pazarlık modelinin, gayrimenkulünü bir an önce nakde çevirmek isteyen satıcıların sayısının artmasına paralel bir ihtiyaçtan ortaya çıktığının altını çizen Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, ?Tapu.com´da bazı tapuların değeri gerçekten piyasanın altında ve alıcıların rekabetçi teklifleriyle bunları piyasa dengesine kavuşturmak için açık artırma yöntemi işe yarıyor, çünkü açık artırma modelinde alıcılar verdikleri rekabetçi tekliflerle fiyatları dengeliyor? diyor.

Ancak satıcıların, istediği teklifi beklerken bazen zaman kaybedebildiklerini belirten Erşahin, şimdi yeni yöntemle satıcıların zaman kaybetmeden ciddi alıcıların, ciddi teklifleri etrafında pazarlık yapmalarını sağladıklarını söylüyor. Emre Erşahin, ?Önceden, tekliflerin sadece yukarı doğru gittiği dönemde açık artırma ile satış yapılırken, şimdi pazarlığa açık tapularda satıcı beklentisinin altındaki teklifleri de toplayarak aşağı yönde fiyat dengesini oluşturmaya başladık? şeklinde sözlerine devam etti.



Anahtar Kelimeler: Dijital pazarlık dönemini
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli