Dila Aktuna katıldığı tüm yarışmaları kazandı

Dila Aktuna katıldığı tüm yarışmaları kazandı

CHP'nin gelenekselleştirdiği resmi bayramları ruhuna nüfus eden resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarının bu yılki 1.cisi Dila Aktuna oldu.

CHP'nin gelenekselleştirdiği resmi bayramları ruhuna nüfus eden resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarının bu yıl 23 Nisan için düzenlenen "Atatürk ve 23 Nisan" konulu şiir yarışmasını Marmara İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Gazi Namık Aktuna'nın torunu Dila Aktuna kazandı.

Duygu & Volkan Aktuna'nın edebiyat meraklı kızları Dila Aktuna 2018-2019 Eğitim Öğretin döneminde Milli Eğitim il müdürlüğü tarafından Balıkesir geneli için düzenlediği şiir yarışmasında kendi yaş gurubunda birinci, 2019-2020 Eğitim Öğretin döneminde il üçüncü olmuştu.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Atatürk ve 23 Nisan" konulu şiir yarışmasına "Atatürk ve Çocuk" isimli şiiri ile katılan Dila Aktuna,  CHP parti bilim kurulunca yapılan tasnif sonucu 2021 yılı 1.si oldu. 

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Şiir birincisi Dila Aktuna'nın ödülünü bugün bizzat evine kadar gidip hem kendisini, hemde ailesini kutlayarak verdiler.

Anlamlı yarışmayı başarı ile sonuçlandırıp 1.lik ödülünü alan Dila Aktuna, Edebiyata olan ilgisini zamanla geliştirip ünlü bir yazar olmayı arzu ettiğini ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç'ta Dila gibi genç dimaların ulusal birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olarak yetişmelerinin çok önemli olduğunu, karanlığa gömülmek istenen bir ulusun bağımsızlığına olan hasretini ancak ve ancak Dila gibi fikri hür gençlerin gerçekleştireceğini söyledi.

CHP Başkanı Dr. Selim Panç ve yönetim kurulu daha sonra yarışmada derece alan diğer öğrencilerin ödüllerini sahiplerine iletti.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı