DİN, SAKAL, CÜBBE VE SARIK DEĞİLDİR?

DİN, SAKAL, CÜBBE VE SARIK DEĞİLDİR?

Allâh´ın dini Kur´an´da geçendir.

Allâh´ın dini Kur´an´da geçendir.

                Kur´ân ve Ehl-i Beyt gerçeği Hz. Peygamberin (s.a.v.) VEDA HACCI´nda da önemle ifade ettiği gibi Kevser Havuzunu´nun başına kadar asla birbirinden ayrılmayacak iki ağır emanettir.

                Bu hadis-i şerîfi, ?Kur´ân ve Ehl-i Beyt asla ve asla sapıklığa düşmememiz için sarılmamız gereken iki önemli emanettir.? Olarak anlamamız gerektiği gibi, bu iki emanetin Kevser Havuzu´nun başına kadar da Allâh´ın koruması altında olduğu gerçeğini de iyice anlamak zorundayız.

                İslâm´ın da Kur´ân ve Ehl-i Beyt gerçeği üzerine bina edildiğini düşündüğümüzde hiçbir Allâh´ın kulu kalkıp da İslâm´a, Kur´ân´a ve Ehl-i Beyt´in ölçüsüne zarar veremez. İslâm düşmanları bu gerçeği çok iyi bildiklerinden, yani temel ölçülerin Allâh´ın koruması altında olduğunu bunları değiştiremeyeceklerini bildiklerinden insanların bu gerçeklerle buluşmasına mani olmaya çalışmışlardır. İnsanların doğru olana ulaşmasını engellemek için batıl yollar, batıl anlayışlar uydurmuşlardır. Bu sahte din anlayışına, batıl ölçülere aldanan insanlar, bu gözlükle olaylara baktıklarından doğal olarak doğru olanı görememişler ve hep yanılmışlardır. Hem dünyaları perişan olmuş hem de ahiretlerini kaybetmişlerdir.

                Bizleri Kur´ân ve Ehl-i Beyt ölçüsüyle buluşturan Prof. Dr.´lar, Dinimiz hocalarının birilerinin yıllardır hatta asırlardır ısrarla ortaya koyduğu yanlış HURAFELERLE dolu İslâm algısını da düzeltmeye çalışmaktadırlar. Özellikle İslâm´ı bir şekil diniymiş göstermeye çalışanlar için şunları söylüyorlar:

                ?İslâm´ı konularda ciddi araştırmaları olan etkili ve yetkili kişiler olarak, Kurân-ı Kerim´de ?SAKAL BIRAKIN, CÜBBE-ŞALVAR GİYİN, SARIK TAKIN? diye bir âyet var mı? Peki, bir hadis-i şerîf var mı? O zaman nereden çıktı bu din tarifi? Kendilerine göre bir din uydurmuşlar, bunun adına İslâm demişler, böyle ise ?ADIN MÜSLÜMANDIR´ değilsen, ?MÜSLÜMAN DEĞİLSİN´? Allâh´ın dini Kur´ân´da geçendir.?

                Din, Sakal, Cübbe ve Sarık değildir!

                Dini nasıl anlamamız gerektiğini de doğru inanç sahibi olan Prof. Dr.´lar, din hocaları şu sözlerle ifade ediyorlar:

?Allâh´ı tanımak Kur´an´a bakacağız. Allâh kendisini nasıl tarif ediyor?

İşte tam burada (1. Fâtiha Sûresi: ?Alemlerin Rabbi olan Allâh´a hamdolsun.? Nedir bu âlem? Senelerce düşünsek bu âlemi tahayyül etmemiz asla ve asla mümkün değildir. Hatta bizim tahmin ettiğimiz Allâh ile Allâh´ın Kur´ânda anlattığı Rab arasında milyarlarca fark vardır. İşte O Rabbin bize emrettiği şu amelleri bütün Müslümanlarının yapması gerekir: ?Sabredin, kanaat edin, tefekkür edin, izan ve iman sahibi olun, ?Benden korkun yani Allâh´tan korkun´, Allâh´ı sevin, Allâh´ı çok zikredin.´

Size bu adamlar böyle bir dinden bahsediyor mu??

İnsanların dini, ?BİR ŞEKİL? tanımlayınca, Kur´ân´a ve sünnete aykırı olan bir çok husus da bu şeklin içersinde, bu şeklin örtüsü altında doğru kabul ediyor. Örneğin, bu kimsenin büyükleri İstiklal Mücadelesi´nde karşısında yer aldılar. Fetvalarıyla Yunan´a karşı kurşun sıkmanın, Gazi Mustafa Kemal´in yanında yer almanın küfür olduğunu savundular! Yani, onlara göre Haçlı Yunan´ın, İngiliz´in, Fransız´ın, İtalyan´ın yanında yer almak caizdi ama Türk Müslüman Gazi Mustafa Kemal´in yanında yer almak dinsizlikti!

                Yıllarca Gazi Atatürk´e ve silah arkadaşlarına dinsiz dediler. Halbuki Cenab-ı Hak Kur´ân´da şöyle buyurmaktadır:

                ?Allâh, sizinle din uğruna savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkartmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara âdil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allâh, adaletli olanları sever. Allah, yalnız sizinle din uğrunda savaşanları, sizi yurtlarınızdan çıkaranları ve çıkarılmanız için onlara yardım edenleri dost edinmenizi yasaklar. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır.? (60. Müntehıne Sûresi, Âyet: 8-9).

                Yunan bizimle niçin savaşıyordu, biz Müslüman Türk olduğumuz için. Peki Anadolu´yu işgal ederek ne yapmak istiyordu, biz Müslüman Türk milletini Anadolu´dan çıkarıp BÜYÜK YUNANİSTAN´I KURMAK! Gazi Atatürk´e dinsiz diyen, Yunan´a karşı kurşun sıkmak küfürdür diye bu Cübbeli, Sakallı, Şalvarlılar dini kullanarak, fetvalar yayınlayarak ne yapmaya çalışıyorlardı. Müslüman Türk Milletinin yayınlayarak ne yapmaya çalışıyorlardı. Müslüman Türk Milletinin vatanından çıkartılması için Haçlı´ya yardım ediyorlardı. Cenab-ı Hak bunlar için ne diyor, ?ZALİMLER??

                Doğru İslâm bilgisi ve Türklük akidesine sahip bulunan Prof. Dr.´lar, hocalar; ülkemizi dört bir yandan işgal eden bu düşmanı denize döken, içimizde işgale çanak tutanların da bütün hile desiselerini kendi başlarına çalan Gazi Atatürk´ün bu tarihi başarısını bakın nasıl tarif ediyorlar:

                ?Üç kıtada İmparatorluk kurmuş bir devlet bir anda hak ile yeksan olacak noktaya geliyor.

Bu millet içinde Allâh´ın bir kulu çıkıyor, elinin tersiyle oyunları bozarak MİSAK-İ MİLLİ SINIRLARI içinde bir devlet kuruyor. Kurumlarda uğraşan insanlar bunun ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirler.

Bugün bir dernek-cemiyet kursanız, bu derneği yaşatabilmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirsiniz. Buradan şu sonuca varmak gerekir:

                Bir devlet kuracaksınız, bu devlet yıllarca devam edecek. Hem de her türlü etnik grupların ve fikrin yaşadığı bir coğrafyada? Zor ve belki de çok imkânsız olan bu?

                Milleti, vatanı, inancı uğruna hayatı boyunca Haçlı ile mücadele eden Gazi Atatürk´ün hayatı ordada? O´na yıllardır DİNSİZ diyenler HAÇLI SAFINDA. O´na karşı mücadele edenleri, Sakal, Cübbe ve Sarık kurtarabilecek mi?

                Ebû Cehil´i kurtarmadı ki! Sizleri Bizleri kurtarsın!

                Rüzgâr tersine dönünce; siyasi rant uğruna, gerçek ve dindar Gazi Atatürk´le bizleri buluşturan Prof. Dr. Ve Hocalar´ı gizlemek adına Gazi Atatürk´ü ve ailesini methetmeye başlamak da sizleri ve bizleri kurtarmayacaktır!

                Değerli yiğitlerin hakkını, yiğit olanlara vermedikten sonra?



hasan bozkurt
4.05.2022 19:29:57
"............ bıyık kazımak bidattir." ibn-i abidin. dini meselelerden bahseden hocalarımız keşke sünnet üzere bıyıklı olsalar.

Anahtar Kelimeler: SAKAL CÜBBE SARIK DEĞİLDİR
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli