DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖĞRETİCİLERİ BELGELERİNİ ALDILAR

DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖĞRETİCİLERİ BELGELERİNİ ALDILAR

Gönen Halk Eğitimi Merkezi’nde 200 saatlik eğitimin ardından başarılı olan 26 kursiyer, Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği belgesi verdi.

Gönen Halk Eğitimi Merkezi’nde 200 saatlik eğitimin ardından başarılı olan 26 kursiyer, Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği belgelerini ilçe protokolünün katıldığı törende aldılar.

Törene İlçe Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, İlçe Jandarma Komutanı Temel Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç, Balıkesir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Yaşar Koyuncu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burak Ata, Sürücü Kursları Yetkilileri ve belge alan kursiyerler katıldı.

 

Belge töreni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burak Ata’ nın açılış konuşması ile başladı. Akabinde Balıkesir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Yaşar Koyuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay ve İlçe Kaymakamı Dr. Arslan Yurt ’un konuşmaları ile devam etti. Belge takdimi yapıldı ve kursiyerler ile protokolün beraber fotoğraf çekimi ile program sonlandırıldı.

 

Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Burak Ata; bilgili, bilinçli ve mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla 145 kursta 3088 kursiyer ile eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi. Trafik kurallarını içselleştirerek alışkanlık haline getirmiş öğreticilerin yetiştirdikleri sürücüler ile problemin baştan çözülebileceğine olan inancını dile getirdi. Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Değerli Kursiyerler ve Saygıdeğer Misafirler; “Balıkesir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneğini Başkanı Yaşar Koyuncu; Sürücü eğitimi kurslarımızın işidir. Bu kurumlar ticarethane değil eğitim merkezidir. Bu düşünce ve gaye ile 2019 Mayıs ayında “Balıkesir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneğini” kurduk. Derneğimizi “Marmara Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Federasyonuna” ayrıca “Türkiye Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Konfederasyonuna” bağladık. Konfederasyonumuz 8 federasyondan oluşan yaklaşık altı bin üyesi bulunan bir sivil toplum örgütüdür. Amacı Türkiye de trafik eğitimini hak ettiği noktaya taşımaktır. Derneğimizin merkezi Gönen’dir. Balıkesir de merkez dâhil toplam 65 sürücü kursu faaliyet göstermektedir. Eğitim noktasında Gönen de faaliyet gösteren sürücü kursları Türkiye genelinde başarısını ispat etmiştir. Sürücü eğitiminde ilçe Kaymakamımız, Jandarma Komutanlığımız; Emniyet Müdürlüğümüz; Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün duyarlı, bilinçli ve sorumluluk içinde hareket ediyor olması, bu kursların yalnızca ilçemizde sıklıkla açılıyor olması, diğer ilçelerden kurslarımıza kursiyer olarak katılım sağlanması bu işe verilen önemi göstermektedir. Sürücü eğitiminde ve sürücü eğitmenlerinin eğitiminde ilçemiz halk eğitim merkezinin göstermiş olduğu gayret ve çaba takdire şayandır. Bu imkânları sunanları kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada eğitimci olma sevincini yaşayan ve belgelerini alacak olan kıymetli direksiyon eğitimi usta öğreticisi meslektaşlarım; eğitim vereceğiniz her adayın trafiğe çıktığında o cadde ve sokaklarda hepimizin olacağı bilinci ile eğitim vereceğinizden eminim. Sürücülerin en ufak bir kural ihlalinden sorumluluk duyacağınız inancındayım. Bu merkezdeki eğitimlerinizi bu duygu ve düşünceler ile tamamladınız. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum.” Dedi.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay; böylesine önemli bir kursun icrasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Trafik kurallarının önemine değinen Erbay, her zaman her yerde kurallara uymanın trafik düzenini sağlayacağını dile getirdi. Kursiyerlere hayat boyu başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi.

Törende konuşan Kaymakam Yurt, sürücülerin trafikte bilinçli hareket etmelerinin önemine dikkat çekti. Onları yetiştirecek öğreticilerin verdiği eğitimlerin ve kazandıracakları alışkanlıkların trafik problemini çözmede büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Kursun icrasında emeği geçen İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’ne, Balıkesir Sürücü Kursları Derneği’ne ve Halk Eğitimi Merkezi’ne teşekkür etti.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı