DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Saat 10.30'da Erdek Yedibahçe Cafe'de düzenlenen kahvaltıya DİSK Emekli Sen Genel Merkez Basın Yayın Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan İlter, DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, DİSK Emekli Sen Erdek Şube Başkanı Mualla Dayan İçin, Bandırma Demokrasi Platformu Sözcüsü Recep Gökdeniz, HEDEP Bandırma adına Gencer Uçar, TİP Bandırma İlçe Başkanı Elif Şener, CHP Bandırma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Sektereteri Melda Dönmez, CHP Bandırma Yönetim Kurulu Üyesi İlçe Saymanı Mehmet Doğan ve DİSK Emekli Sen üyeleri katıldı.

İlk olarak konuşma yapan Erdek DİSK Emekli Sen Temsilciliği Başkanı Mualla Dayan İçin, "Dostlar ülkemizde 16 milyon emekli var ama ne yazık ki emeklilerin çok azı örgütlü. Emekli dostlarımızı onurlu bir gelecek, huzurlu bir yaşam için örgütlü olmaya, sendikalı olmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki haklarımızı, taleplerimizi aramanın tek yolu örgütlü mücadeleden geçiyor. Bu amaçla üç emekli sendikası DİSK Emekli-Sen, Tüm Emekliler Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası 10 Aralık'ta 'Büyük Emekli Mitingi' düzenliyorlar. Bu mitinge demokratik kitle örgütleri de davetlidir.

DİSK Emekli-Sen olarak taleplerimizi söylemek istiyorum.

Başta Sendikalı Toplu Sözleşme Hakkı istiyoruz.

Memurlara verilen 8 bin liralık seyyanen artış tüm emeklilere arttırılmalı.

5 bin liralık ikramiye tüm emeklilere verilsin talebimizi yanlıştan döndük diyen iktidara bunun yetersiz olduğunu söylüyoruz.

7 bin 500 lira olan emekli aylıklarını insanca yaşanacak ücret seviyesine getirilmelidir. Açlık sınırı 13 bin lira, yoksulluk sınırı 45 bin lirayken yapılacak %40-50'lik artışlar asla yeterli değildir.

Asgari ücret belirlenmesinde yoksulluk sınırları temel alınmalı, asgari ücret yılda 4 kez güncellenmelidir.

Sağlıkta katkı payı uygulaması kaldırılmalıdır.

Bizler her geçen gün artan yoksulluk, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarına, demokratik haklara yönelik saldırılara karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde ısrar etmeye, hak, hukuk ve adalet için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İktidarın muhalif kesimlere, sendikal faaliyetlere, basın emekçilerine, emek ve meslek örgütlerine yönelik baskılarını yargı eliyle anayasayı ve hukukun asgari normlarını yok sayan uygulamalarını kınıyoruz." dedi.

Ardından konuşma yapan DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, "Değerli dostlar, yol arkadaşlarım, sevgili emek dostları, Erdek temsilciliğimizin dayanışma kahvaltısına hoş geldiniz. Sarayın iktidarı bizlere bir yol haritası çizmiş. Emeklilere diyor ki 'Çalıştınız vergi ödediniz emekli oldunuz, tamam işiniz bitti buraya kadar artık siz gidin, torun bakın, kahvede oturun, camiye gidin, gezin, sonra da ölün.' diyor. Biz özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz. Biz bu mücadele gücünü DİSK'in kurucusu Kemal Türkler' den öğrendik. Biz mücadele gücümüzü 1980 darbesinde sorgulanan ve 'Seni asacağız.' diyen generallere 'Siz benim ancak ceketimi asarsınız.' diyen Abdullah Baştürk'ten öğrendik. Biz mücadele gücümüzü 15-16 Haziran'da direnen işçilerden öğrendik. Bizler bu salondakiler geçmişi geleceği taşıyan canlı birer kütüphaneyiz. Birikimlerimizi yeni ufuklar ve aydınlık gelecek için kullanacağız. DİSK Emekli Sen, 1995'ten bu yana yürüyor. Yılmadan usanmadan baskılara ve kapatma davalarına rağmen yürüyor. DİSK Emekli Sen, emeklilerin toplu sözleşmeli sendikalı hakkı için yürüyor. DİSK Emekli Sen sadece emekliler için değil halkın seçilmiş vekili Can Atalay için yürüyor. Kadınlara yapılan sistematik şiddet için çocuk istismarı ve tacizcilerini durdurmak için, yakılan talan edilen ormanlar için emperyalist paylaşım savaşlarına dur demek için yürüyor. Ve DİSK Emekli Sen hayatın her alanında yürüyecek ve yürümeye devam edecek. Ta ki özgür, bağımsız, demokratik bir ülke oluncaya dek. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Katılımcılardan bazılarının da kahvaltıya gelenleri selamlamasının ardından kahvaltı etkinliğine geçildi. Kahvaltının bitmesiyle etkinlik sona erdi. (Oğulcan Bölükbaşı-Erdek)



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı