Diyanete büyük tepki

Diyanete büyük tepki

Zafer Bayramı, Cuma Hutbesinde "ATATÜRK" hatırlanmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın 30 Ağustos Zafer Bayramı için camilere yolladığı Cuma hutbesinde Ulu Önder Atatürk´e yer vermemesi tepkilere neden oldu.

Diyanet, camilere gönderdiği hutbede vatan sevgisinin önemine vurgu yapılırken, 30 Ağustos zaferinin mimarı, Başkomutan Atatürk hutbede yer almadı.

/resimler/2019-8/30/1530268023248.jpg

  Bugün Cuma namazına giden vatandaşlar 30 ağustos Zafer Bayramına yönelik hutbe açıklamasında ATATÜRK´ün isminin geçmemesi, cami duvarlarında yankı buldu.

İYİ Parti Bandırma Belediye Meclis üyesi Eren Ülkü, yaptığı açıklamada;

"Diyanet İşleri 1924 yılında Atatürk´ün kurduğu bir kurum. Kuruluş amacı ise yüzyıllarca dini duyguları sömürülen halkı dini açıdan aydınlatmak ve sahtekar hocalara engel olmak amacıyla aydın din adamları yetiştirmek? Yani kurulurken milleti cahillikten ve din istismarından kurtarmak için kurulmuş. İlk başkanı da Kurtuluş savaşının kahraman hocalarından Ankara müftüsü Rıfat Börekçi. 

Ancak Kuvvayi Milliye kahramanlarımızın kurduğu bu önemli kurumumuz malesef çapsız, kendi tarihine düşman bir zihniyetin elinde.

Bugün 30 Ağustos 2019 Büyük zaferimizin 97. yıldönümü ve mübarek Cuma.. Bugünkü hutbede kurucu ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü tek cümle ile bile anmayan bu kurum Cumhuriyet´e değil Türk düşmanı emperyalizme hizmet etmektedir. 
Kurumlarımızı bu zihniyetten temizlemek tarihimize olan borcumuzdur.

Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağını kanıyla sulamış aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anarım." dedi.

İşte tepkilere neden olan Diyanet´in 30 Ağustos Zafer Bayramında camilere gönderdiği Cuma hutbesi.

/resimler/2019-8/30/1540476629167.jpg



Anahtar Kelimeler: Diyanete büyük tepki
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli