Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, BGC’de

Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, BGC’de

BANÜKAD ve sosyal sorumluluk-gönüllülük çalışmalarını anlattı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, müdürlüğünü yaptığı “Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi(BANÜKAD)” ve “Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Çalışmaları” hakkında bilgi verdi.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nde(BGC), BANÜKAD’ın, deprem konusunda bilinçlendirme, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın girişimciliği, yaşamın bütünsel ve mutlu sürmesi, evlilik öncesi eğitimi başta olmak üzere birçok konuda önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Ar, kadına şiddet uygulanması konusunda Edremit ve Bandırma’nın Balıkesir ili düzeyinde ilk iki sırada yer aldığına işaret etti.

“Kafkasya’da kadın girişimci olmak” konusunda da kendisinin moderatörlüğünde bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, şunları söyledi:

“Çok şanslıyız, çünkü değerli Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de bu çalışmalarımıza büyük destek veriyor. Bu çalışmalarımız içinde ayrıca yoksulluğa ve açlığa son, sağlıklı bireyler yetiştirme, nitelikli eğitim, sosyal cinsiyet eşitsizliğinin azaltılması, çevre ve sürdürülebilir yaşam alanları, sorumlu üretim-tüketim, iklim eylemleri de bulunuyor. 17 sürdürülebilirlik ilkesi üzerinde çalışmalar yapıyoruz.”

SOSYAL SORUMLULUK VE GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak Doç. Dr. Fatih Altun’un koordinatörlüğünde, sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmalarının da yürütüldüğüne işaret eden Ar, şunları söyledi:

“Aynı zamanda üniversiteler arası iletişim sorumluluğu görevini de yürüten Fatih hocamızın koordinatörlüğünde, Meslek Yüksek Okullarımızdan 349, fakültelerimizden ise 179 öğrenci olmak üzere sosyal sorumluluk ve gönüllülük derslerimize toplam 528 öğrenci katılıyor. Bu derslere benimle birlikte 13 hocamız giriyor. Bu derslerde sorunlar ve çözüm yolları üzerinde duruluyor. Buna paralel şekilde de öğretim üyesi-öğrenci işbirliğiyle çok sayıda proje üretilip uygulanıyor. İki çeşit proje var. Bunlardan biri hocalarımızın öğrencilerle birlikte yürüttükleri projeler, diğeri ise hocaların hazırladığı uzun soluklu projeler…”

BALLIPINAR’DA TEMİZLİK HAREKETİ

Bu projelerden birinin de, Bandırma Kent Konseyi ile birlikte yürütecekleri, Erdek’e bağlı Ballıpınar Mahallesi’nde çevre temizliği olacağını belirten Doç. Dr. Ar, şunları aktardı:

“11 Mayıs 2022 günü, üniversitemizden toplam 120 hoca-öğrencinin katılıp, Bandırma Kent Konseyi ve TEMA Bandırma Temsilciliği’nin de destek vereceği çevre temizliği çalışması olacak. 18 Mayıs 2022’de ise Gönen Meslek Yüksek Okulu kampüs alanına çınar fidanı dikeceğiz. Bu projelerimize hocamız Cem Aldağ da büyük destek veriyor.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: . . Aybeniz Akdeniz
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı