Doç. Dr. Özker, konuğumuzdu

Doç. Dr. Özker, konuğumuzdu

Özker:”Kamu açıkları, ülkemiz açısından son derece önemlidir”






Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mâliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Niyazi Özker, Bandırma Manşet'in konuğu oldu.

Özker, yeni yayınlanan altıncı kitabı Kamu Açıkları: Yapısal Dinamikler ve Süreçte Çözümlemeler” isimli kitabı hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Özker, kamu açıklarının önemini dile getirirken, şunları söyledi:

Kamu açıklarının ülkemiz gündemindeki yeri, bu olgunun, ilgili süreçte de ele alınmasını ve çözümler ortaya konulmasını hiç kuşkusuz ki, kaçınılmaz kılmaktadır. Bu kitabıma ilişkin iki yıllık çalışma sürecinde, bu kapsama yoğunlaşarak, değişik modellerin ortaya konulmasını hedefledim. Bu açıdan açıklar süreci dinamikleri, hem sürecin kontrolü, hem de kamusal kararlar sürecinde önemli optimal karar zeminini oluşturmaktadır. Diğer taraftan, kamu açıklarının finansmanı, gelişmekte olan bu ülkeler için ayrıca önemli bir sorun olup, dengeli bir bütçe politikası ve mâli disiplin içinde götürülmesi zorunlu kamu açıkları politikasını da kaçınılmaz kılar. Kamu açıkları sürecinde güncelliğe yönelik yapısal dinamiklerin anlaşılmasındaki zorunluluk ve çözümlemeler zemini de bu açıdan oldukça önemlidir.”








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli