Doç.Dr.Kaan İren ve ekibi Bandırma`da.

Doç.Dr.Kaan İren ve ekibi Bandırma`da.

DASKYLEİON KAZI EKİBİN BAŞKANI KAAN İREN VE EKİBİ BAŞKAN PEKEL`E NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDU.

Bandırma’nın Aksakal Beldesine bağlı Ergili köyünde bulunan Daskyleion Antik Kentte kazı çalışmalarını sürdüren kazı ekibi, Belediye Başkanı Sedat Pekel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Kazı Ekibi Başkanı Doç. Dr. Kaan İren ve ekibin diğer üyeleri yer aldı.

Doç. Dr. Kaan İren ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Daskyleion Antik Kentinde kazı çalışmalarının bu yıl 25. Yılına girdiğini belirterek bu konuyla ilgili Belediye Başkanı Sedat Pekel’e nezaket amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

İren: “Bu yıl Daskyleion Kazılarının başlamasının 25 yılı. Bu nedenle çeşitli kutlama programları yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Bakanlığa ören yerini turizme açma için girişimlerde bulunduk. Bu nedenle bir alan planlama çalışması yürütüyoruz. Bu ayın 15’inde bu çalışmalarımız gerçekleştireceğiz. Ören yerinin açılmasıyla kazı çalışmalarına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca kazı alanına farklı bir görsellik katması amacıyla restorasyon çalışmalarımız da olacak. Kaleleri ve duvarları yükselterek kısmen koruma altına alıp gelen ziyaretçilere bu eserleri daha güzel bir şekilde sunmayı planlıyoruz” dedi.

Ekibin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Pekel, Daskyleion’da devam eden kazı çalışmalarının önemine değinerek 25 yıllık bir sürede tarihe ışık tutacak çok sayıda eserin gün yüzüne çıkartıldığını söyledi.

Pekel: “Daskyleion ve bu bölgede devam eden kazı çalışmalarını tarihin gün yüzüne çıkartılması adına çok önemli buluyorum. Devam eden kazı çalışmalarıyla birlikte çok sayıda eser ortaya çıkartıldı. Bunların korunması gibi daha farklı birçok noktada Bakanlığın desteğinin şart olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bahsedildiği gibi bölgenin turizme açılmasının da bu açıdan önemli katkı sağlayacaktır.  Elbette Bandırma Belediyesi olarak kendi imkanlarımız dahilinde kültürel ve tarihsel miraslarımıza sahip çıkmanın önemine her zaman inanmış bir yerel yönetim olduk. Bundan sonrada aynı çizgide çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli