Doğa talanlarına dikkat çekti

Doğa talanlarına dikkat çekti

CHP´Lİ KARADENİZ: DOĞA, CUMHURİYET TARİHİNDE HİÇ BU KADAR YAĞMAYA MARUZ KALMADI

 CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, çevre sorunları ile başa çıkmanın yolunun denetimden geçtiğini söyledi. Karadeniz, ?Doğa, Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar yağmaya maruz kalmamıştı. Son 14 yıl içinde enerji, maden, ulaştırma ve inşaat sektörü Türkiye´yi yağmalıyor? dedi.

/resimler/2016-10/20/1050273320137.jpg

CHP´li Barış Karedeniz, bu yıl 7´incisi düzenlenen Türkiye´de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Paneli (TÜRKTAY)´da yaptığı konuşmada CHP´nin çevre politikalarını anlattı. Çevre sorunlarının Dünya´nın ve Türkiye´nin en belirgin sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Karadeniz, ?Çevre kirliliği geleceğin evrensel tehdididir. Bu evrensel tehdit nedeniyle, toplumlar çevreyi düşünerek kalkınma anlayışı ile gelecek planlaması yapıyor. Çevre kirliliği konusunda ülkemizde ana temanın denetim olması gerekiyor. Her türlü çevre kirliliğini önlemede başarılı olmak için denetim esas alınmalıdır? dedi.

Türkiye´de yaşanan çevre katliamlarına dikkat çeken Barış Karadeniz Türkiye´nin Dünya Çevre Performansı Endeksi´nde son iki yılda 33 basamak gerilediğini ve 99´uncu olduğunu ifade etti. Karadeniz şöyle devam etti:

?Bu ne demek? Son sıralarda yer alan Somali, Afganistan, Haiti, Libya, Lesotho, Barbados, Suriye ve Irak ile aynı kategorideyiz. Çevre performansımız Dünya karşısında ne halde, ortada! Doğa, Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar yağmaya maruz kalmamıştı. Son 14 yıl içinde enerji, maden, ulaştırma ve inşaat sektörü Türkiye´yi yağmalıyor.  Barajlarla ekosistem değişiyor, HES´lerle akarsular kuruyor, RES´lerle ormanlar kesiliyor, yollarla, hava limanlarıyla, köprülerle Türkiye´nin doğası talan ediliyor. Yaban hayatı ve hayvan hakları adına Türkiye bir adım ileri gitmiyor.?

Gerze´de termik santral kurulmasına izin vermediklerini hatırlatan CHP´li Karadeniz, Sinop´a kurulmak istenen nükleer santrale de izin vermeyeceklerini söyledi. ?Sinop´ta nükleer santral belası var? diyen Karadeniz, ?Bu belayı kurdurmamak için mücadelemizi yapıyoruz. Sadece Sinop´a değil. Biz Türkiye´nin hiçbir yerine nükleer santral kurulmasını istemiyoruz. Çevre konusunda çok duyarlı olmamız gerektiğine inanıyorum? diyerek sözlerini tamamladı.

/resimler/2016-10/20/1050529726860.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli