Doğa'da köy hayrı

Doğa

Bandırma'nın kırsal Mahallelerinden Doğa'da geleneksel köy hayrı gerçekleştirildi.

Bandırma'nın kırsal Mahallelerinden Doğa'da geçmişten günümüze süre gelen köy hayrı bu yılda büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Doğa köyde bir süredir devam eden mevlit ve köy hayrı için bu sabah başlayan konuk karşılama ve ağırlama çabası, Köy camiinde okunan kuran ve ardından yapılan dua ile mevlit geleneği devam ederken, günlük-güneşlik bir olması katılımı o denli arttırdı.

Doğa köy etkinliği özellikle çevre köy, kasaba ve mahallelerden gelen büyük kalabalıklara ev sahipliği yaptı. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Susurluk belediye Başkanı Nurettin Güney, çevre mahalle ve köy muhtarları, iş dünyasının önde gelen isimleri, siyasi parti ilçe yöneticileri yanı sıra 14 Mayıs 28. dönem Milletvekili adayları için seçmenle buluşma noktasında önemli bir plato oluşturdu.

Bu nedenle İyi Parti'den Op. Dr. Turhan Çömez, Özlem Ural, AK Partiden Ali Taylan Öztaylan, CHP'den Dr. Selim Panç ve MHP'den Abdullah Sarbay Doğa köyü hayrına icabet eden adaylar arasındaydı.

Doğa Köyü Muhtarı Mustafa Pınar ve ihtiyar heyeti etkinlik dolayısı ile köyüne gelen konukları cami önünde oluşturduğu karşılama noktasında kabul ettiler.

Muhtar Mustafa Pınar, “Seçim dolayısı ile bu yıl etkinliğimize katılım geçmiş yıllara oranla daha fazla oldu. Biz katılımın böyle olacağını tahmin ettik ve hazırlıklarımızı ona göre yaptık.  Atalarımızdan gelen bir geleneğimizi bu yılda başarı ile gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz.  Köy hayrımız ile Millet olarak bir kez daha birlik ve beraberliğimizi sağlamış olmaktan gurur duyduk, icabet eden tüm misafirlerimize köyüm halkı adına teşekkür ediyorum. ” dedi.



Anahtar Kelimeler: ' hayrı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı