Doğalgaz ishale hattı vurup geçiyor.

Doğalgaz ishale hattı vurup geçiyor.

Edincik, Çınar-dibi tarımsal sulama havuzun ishale hattı kopartıldı.

Edincik'te zeytin tarımının olmazsa olmazı sulama, geçmişten günümüze imkanlar çerçevesinde her geçen gün kapasite arttırılarak, daha fazla zeytin'in sulanması için verilen mücadele AKSA'nın ishale hattı kaza çalışmalarında patlatıldı.

Edincik'in Erdek çıkışındaki kaynaktan, 500 mt ilerdeki Çınardibi mezarlığı önünde inşa edilen yaklaşık 50 tonluk depoya bağlı tarımsal sulama ishale hattı, AKSA'nın Doğanpınar-Erdek Doğalgaz ana ishale hattı kazı çalışmalarında patlatıldı.

Kurumlar arası koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan patlak, Bandırma Belediyesi ekipleri tarafından onarıldı.

Bandırma Belediye Meclisi, Edincik'ten sourmlu Meclis üyesi Abtullah Erbay, "AKSA'nın sağlıklı bir planlama olmadan, gelişi güzel, kendisi için kolay olan, istediği noktadan hat güzergahı seçmesi zaman zaman başka kurumlara zarar verebiliyor, Bu anlamda binlerce zeytin'in sulanmasını sağlayan Çınardibi mezarlığı önündeki zeytin sulama havuzu ishale hattıda bu sorumsuzluktan nasibini almış oldu." dedi.

AKSA, doğalgaz ana ishale hattı çalışması güzergah boyunca, başta Edincik-Erdek kavşağı bölümünde karayolu olmak üzere, karayolları tabelaları, bahçe yolları girişlerine zarar verdi.



Anahtar Kelimeler: Doğalgaz ishale hattı vurup geçiyor.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı