Doğu Perinçek Bandırma´da

Doğu Perinçek Bandırma´da

Yurt gezileri ile Bursa´da bulunan Perinçek yarın Bandırma´da olacak.

 Ceza evi esaret günleri sona eren vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ülkeyi karış karış dolaşarak buluştuğu halkla ülkenin bölünmez bütünlüğü ve güneydoğu da yaşanan terör savaşı ve çözümlerini paylaşıyor.

 Vatan partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 4 Mart Cuma, Bursa il teşkilatının konuğu olarak Bursa´lılarla buluşmanın ardından yarın sabah erken saatlerde Bandırma´da olacak.

 Perinçek, Bandırma´da Grand Asya Otel´de parti teşkilatları ve Bandırmalılara seslenecek.

 Grand Asya´da salon toplantısı şeklinde gerçekleşecek buluşmaya herkes katılabilecek.

 5 Mart Cumartesi, yarın Grand Asya Otel´de saat 10.00 da gerçekleşecek ülke gündemi ve Bandırmalılarla istişare toplantısı öncesi ajanslar bugün geçtikleri bir haberle Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek´in ZAMAN Gazetesi aleyhine açtığı tazminat davasını kazandığını duyurdu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek´in ceza evi esaret günlerinin sona ermesi ardından başlattığı siyaset ve hukuk mücadelesinde ulusal ve uluslararası arenada ses getirmeye devam ediyor.

Perinçek, Bandırma´da ki halk buluşması ardından gezi programının diğer durağı olan Balıkesir´e geçecek.

/resimler/2016-3/4/2109043685248.jpg

İşte Vatan Partisi Genel Başkanı doğu Perinçek´in ZAMAN Gazetesine karşı kazandığı davanın haber küpürü;

Zaman gazetesi Doğu Perinçek´e tazminat ödeyecek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Zaman gazetesinde ?Gazeteci Uğur Mumcu, Perinçek ve Küçük´ün talimatıyla öldürüldü? başlığı ile çıkan haber üzerine açtığı tazminat davasını kazandı.

Perinçek´in avukatları, Zaman gazetesinin 31 Aralık 2009 tarihinde, terör örgütü PKK´nın eski yöneticilerinden Şükrü Gülmüş´ün yönettiği ?Nasname? adlı internet sitesinden alıntı yaparak hazırladığı habere tazminat davası açmıştı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 6 Mayıs 2010 tarihli kararında basının özgür olduğunu ancak bu özgürlüğün demokratik bir toplumun gereklerine uygun olması, kişilik haklarının korunması gerektiğini belirtti.

Yerel mahkemenin kararına itiraz eden gazete, konuyu Yargıtay´a taşıdı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararı bozdu. 15 Kasım 2012´de yeniden görülen davanın ilk oturumunda mahkeme, Yargıtay´ın bozma kararına direnerek, gazetenin Perinçek´e 8 bin lira manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı. Zaman gazetesi konuyu bir üst mahkemeye taşıdı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da yerel mahkemenin verdiği kararda direnmesinin yerinde olduğuna hükmetti.

/resimler/2016-3/4/2109190091815.jpg

BAŞLIKTA KESİN HABERDE İDDİA

Kararda ?Gazete haberin baş- lığını kesin ifade ile verdikten sonra dikkati daha az çekici küçük yazılar ile iddia olduğunu ileri sürmüştür. Sadece iddiadan ibaret bir haberin veriliş şekli bile yayının hukuka aykırılık unsurunu gerçekleştirir. Davalı muhabirin ve gazetenin basın özgürlü sınırlarını aştığı, gerçeklik kriterlerinin bulunmadığı ve objektiflikten uzak haber olduğundan davacının kişilik haklarına ağır saldırıda bulunmuştur.? denildi.

/resimler/2016-3/4/2109357748397.jpg



Anahtar Kelimeler: Doğu Perinçek Bandırma
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli