Dökmen Bandırma’da konuştu

Dökmen Bandırma’da konuştu

Prof. Dr. Üstün Dökmen: “Yaşamınızın kalitesini artırmak sizin elinizde”

Psikolog, yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, Bandırma’da “Cinsiyet eşitliği farkındalığı ve empati” konulu bir konferans verdi.

EnerjiSA Üretim’in katkılarıyla, Barış Manço Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen konferansı Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok ve kalabalık bir topluluk izledi.

Kadın ve erkeğin zihinsel anlamda önemine işaret eden Dökmen, “Mars’a gidilmesi hedeflenen bir dönemde bu konunun tartışılması bile doğru değildir. Ancak ne yazık ki insanların ön yargıları, uygarlığın çok gerisinde. Bugün ülkemizde  toplumsal baskı hem kadını, hem de erkeği olumsuz etkiliyor” dedi.

Bir ülkenin ekonomik kriz nedeniyle cehaletten batacağının altını çizen Dökmen, şunları söyledi:

“Ülkemizde cumhuriyet yönetimi, kadınımıza çok önemli imkanlar sağladı. Âlime ve muallime değer vermeyen toplumların ayakta kalması mümkün değildir. Eski yıllarda adımları bile ayarlı Türk toplumundan nasıl olup da ayarsız bir toplum durumuna dönüştüğümüzü sorgulamak zorundayız. Günümüzde yaşanan her kadın cinayetinden toplum olarak hepimiz suçluyuz.”

Dökmen, konuşmasını, “Her birimiz, eğer sağlığımıza dikkat edersek belki yaşamımızı biraz daha uzatabiliriz. Yani hayatımızdan kısmen sorumluyuz. Ama yaşamımızın kalitesini artırıp artırmamaktan tamamen biz sorumluyuz. Yaşamınızın kalitesini artırmak sizin elinizde. Yaşamınızın kalitesini artırın” diyerek tamamladı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: dökmen bandırma’da konuştu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli