Doktor neşteri sağlıktan vurdu

Doktor neşteri sağlıktan vurdu

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç'tan Yücel Yılmaz'a çağrı, "Edincik-Erdek yolunun asfaltını dökün..."

Yılan hikayesine dönen Edincik-Erdek doğalgaz ana ishale kazıları geçtiği alanlarda bıraktığı olumsuzlukla bir kez daha gündeme geldi.

Edincik-Doğanpınar ana pompadan alınan hattın Edincik ve Düzler'den geçip Erdek'e ulaşma çabası mevsimsel olumsuzluklarla hem sekteye oğramış, hemde yarattığı olumsuzluklarla insanların tepkisini almıştı.

Özellikle Edincik'te başlayan toz olumsuzluğu defalarca gündeme taşınmasına rağmen, projeye ilişkin ödeneği kasasına indiren Büyükşehir feryatlara kulak tıkarken, Edincik'in bu isyanına Bandırma belediyesi kulak vermiş ve yapılan asfaltlama çalışması ile Edincik'in yaz sıcağında tozdan kurtulmasına neden olmuştu.

Edincik-Erdek doğalgaz ana ishale hattının 2. önemli olumsuzluğu Düzler altyolda, yolun trafik'e kapanması ile gündeme geldi. İlçeler arası yolcu taşımacığığı yapan araçların kamplar yolu yerine, çevre yoluna yönlendirilmesi pandemiden çıkmış müşteri beklentisi içinde bulunan Düzler, Arif Kalıpsızoğlu caddesi üzerinde sahile açık işletmelerin durma noktasına gelmesi, eylemsel hareketleri gündeme getirmişti.

Yüklenici firma bu anlamda işletme sahiplerinin taleplerini haklı bularak bu hattaki çalışmaları başka koordinatlara aktarıp yolu trafik'e açarken, yeni bir şikayette Edincik-Erdek-Bandırma kavşağına kadar olan yaklaşık 6. km yolun rüzgar asfaltla kapanmaması oldu.

Edincik'ten Erdek'e, Erdek'ten Edincik'e giden araçların birçok noktada yol olumsuzluğu nedeni ile tehlikeli yolculuk yaşarken, arkalarında bıraktıkları toz bulutu ile binlerce zeytin ağaçlarının tozdan görünmeyen yaprakları, zeytin tüketicisi nezdinde olumsuz düşünceye sahip olmalarına neden oldu.

Kavşak'tan Edicncik'e kadar yol kenarında bulunan zeytin bahçeleri yaşanan toz olumsuzluğu sonucu, yaprakların renk değiştirip, filizlerin görünmeyecek duruma gelmesi, Bu bölgede yetişecek zeytin mahsulü içinde ciddi bir sağlık kayğısına neden oldu.

Dr. Selim Panç, Yücel Yılmaz'a seslenerek yaşanan toz olumsuzluğunun toplum sağlığını etkilediğini söyledi. 

CHP Bandırma İlçe Başkanı Doktor Selim Panç bugün bir grup arkadaşı ile birlikte iddialara muhatap olan Edincik altına gelerek burada zeytinleri tozu-dumana karıştıran ve çevresel olumsuzluğu insan sağlığını tehdit eden yolun bir an önce asfaltlanması çağrısında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Doktor neşteri sağlıktan vurdu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli