Doktorlara halktan büyük destek

Doktorlara halktan büyük destek

Meslektaşlarını katledilmesini protesto eden Doktorlar; Biz can almıyoruz, can vermiyoruz”





Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde çalışan Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili tepkiler, Bandırma'da da sürdü. Eski Dr. Mustafa Güven Karahan Devlet Hastanesi'nden yürüyerek Cumhuriyet alanına gelen doktorlar ve sağlık çalışanları, burada da yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler.

Cumhuriyet alanındaki basın açıklaması sırasında Belediye Başkanı Sedat Pekel ve sağlık sendikaları başta olmak üzere diğer sendika temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da hazır bulundu. Alandaki açıklamayı Bandırma Sağlık Çalışanları adına okuyan Dr. İlkay Başak, Dr. Ersin Arslan'ın göz göre göre ve taammüden öldürüldüğüne dikkati çekerken, şunları söyledi:

Yıllardır, sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak saldırıya uğradığımızı, hekimler ve sağlık emekçilerine yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz. Durumun vahametini kavrayıp, önlem alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, olup biteni izlemekle yetindiler; daha da kötüsü, hastaları hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmayı sürdürdüler. Üzgünüz, kırgınız, kızgınız, öfkeliyiz. Arkadaşımızı yitirmemizi güvenlik sorunu olarak gören anlayışa öfkeliyiz. Bizi, hasta yakınlarına hedef yapan nedenin kendi programları olduğunu unutan, onları, bizimle karşı karşıya getiren açıklamalara karşı öfkeliyiz. Acil servise başvuran hastayı, para alınan-alınmayan bölüm ayrımı yapıp, bizi, bunu açıklama durumunda bırakanlara öfkeliyiz. Bizi şikâyet etmek için siteler açan, kutular koyan, telefon hatları kurdurtan anlayışın, hastalara ve yakınlarına bizi hedef tahtası olarak göstermelerine öfkeliyiz. Her gün karşılaştığımız saldırı ve şiddetin nedeni bizmişiz gibi bizi hedef gösterip, aradan çekilenlere öfkeliyiz. Biz, can almıyoruz, can vermiyoruz. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu çeşit menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesini bekliyoruz. Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı kınıyor, tüm sağlık camiası adına meslektaşımıza Allah'tan rahmet, yakınları ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı