Doktorlar`dan eylem

Doktorlar`dan eylem

Bandırma Devlet Hastanesi'nde doktor katliamına tepki

 Samsun'da katledilen Op.Dr. Kamil  Furtun ile ilgili olarak Bandırma Devlet Hastanesi doktor ve personeli hastane önünde toplanıp  bir basın açıklaması yaptı.  Açıklamayı okuyan Bandırma Devlet Hastanesi yöneticisi ve Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, şunları söyledi:

"Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, ekibinden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışma ile sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız . Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve ne yazık ki değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana alınıyor olmasından derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.  Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüzve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Şiddet ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinde hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlerin karşısında tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Şenveli, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi konusunda yasaların yetersiz kaldığına da  işaret ederken, ‘' Bu yasaların değişmesini ve böylece sağlık çalışanlarının korunmasını istiyoruz'' dedi.

Açıklamanın ardından Op.Dr.Kamil Furtun için saygı duruşu gerçekleştirildi.

                                                                                                      Önder BALIKÇI

 

Balıkesir Tabipler Odası'ndan tepki

Hiçbir meslektaşımız sahipsiz değildir”

Balıkesir Tabipler Odası, yaptığı basın açıklamasında, iki aile hekiminin şiddete uğramalarına tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Bandırma'da iki aile hekiminin, görevleri olmamasına karşın idarenin oluşturduğu fiili durum sonucu defin ruhsatı ve adli ölü muayenesi olayı nedeniyle şiddete uğradıklarına dikkat çekilirken, şöyle denildi:

Geçtiğimiz hafta Dr.Osman Demirhan,görevi olmamasına rağmen mesai saati içinde hastaları ile ilgilenmeleri bıraktırılarak cenaze sahipleri tarafından çalıştığı Aile Sağlığı Merkezi`nden alınmıştır. Kendi özel araçları ile cenazeyi görüp defin ruhsatı vermek üzere götürülen Dr.Osman Demirhan, yolda aracın kaza yapması üzerine kanamalı kafa yaralanması geçirmiştir. Durumu çok şükür iyidir. Defin ruhsatı verme görevi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin olmasına rağmen görevini yapmayan belediye, defin ruhsatı verme işini aile hekimlerinin üzerine yıkmış durumdadır. Aile hekimlerinin telefonları ve açık adresleri cenaze sahiplerine verilerek, vatandaş ile karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Geceleri bile bayan hekimlerin, tek başlarına, cenaze sahibi olduklarını iddia ettikleri şahısların araçlarına binerek ölü muayenesine gitmeleri beklenmektedir. Yaşanan bu olay,yaşanacak çok daha büyük olayların habercisidir. 

Ayrıca yine aile hekimi meslektaşımız Dr. Serdal Karaaslan, Bandırma Devlet Hastanesi`ne getirilmiş bir cenaze için adli ölü muayenesi yapmak üzere sabaha karşı, 155 tarafından hastaneye çağrılmıştır.Meslektaşımızın yerinde otopsi dışındaki adli işlerin aile hekimliği uygulama yönetmeliği gereği hastaneler tarafından verileceğini belirtmesine rağmen,ardından hastane polisince daha sonra da ilçe sağlık müdürünce aranarak gitmesinin onun adına iyi olacağı aksi takdirde ceza alacağı söylenerek tehdit edilmiştir. Ertesi gün İlçe Sağlık Müdürü meslektaşımızın çalıştığı ASM'ye gelerek, aile hekiminin hükümet tabibi olduğunu ve adli ölü muayenesine gitmemesi nedeniyle ceza alacağını söylemiştir. Bu konunun takipçisi olacağız. 

Meslektaşlarımıza yapılan her türlü haksız uygulamalar, suiistimaller,şiddet ve psikolojik baskıların karşısında her zaman Balıkesir Tabip Odası olacaktır. Bir meslektaşımızın kılına bile zarar gelmesini Balıkesir hekimlerinden aldığımız yetki ve güç ile önleyeceğiz. Hiçbir meslektaşımız sahipsiz değildir. Balıkesir Tabip Odası tüm imkanları ile meslektaşlarının yanındadır.

Hekimler görevlerini büyük bir özveri ile yapmaktadırlar. Bizim istediğimiz sadece her türlü iş ve görevlendirmelerde hukuku üstün kılmak, suiistimal ve şiddeti önlemektir.” 



Anahtar Kelimeler: Doktorlar`dan eylem
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı