Doktorların Erdek randevusu

Doktorların Erdek randevusu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Tıp Fakültesi 1982 Mezunu Doktorların geleneksel Erdek buluşması

Bir döneme damgasını vuran önemli TIP fakültelerinden Diyarbakır-Dicle Üniversitesi TIP Fakültesinden 1982 yılında, yani 28 yıl önce mezon olup yurdun çeşitli noktalarında hekimlik görevi yaptıktan sonra bazıları emekliye ayrılan beş meslaktaşın 3 yıl önce başlayan Erdek buluşması bugün bir kez daha yenilendi.

 

İstanbul Kadıköy Aile Hekimliğinden Dr. Sinan Günay,  Diyarbakır Devlet Hastanesi eski Baş Hekimlerinden Dr. Aziz Aydınalp,  Gaziantep Devlet Hastanesi Nöroloğ'u Dr. Abdurrahman Neyal,  Tire Devlet Hastanesi Emekli Hekimlerinden Dr. Şefik Seylan, Ödemiş Devlet Hastanesi Emekli Hekimlerinden Dr. Necdet Bağlan, Erdek 1 Nolu Sağlık Ocağı Hekimi Dr. Burhan Burtan'ın konuğu olarak 3. Erdek buluşmasını gerçekleştirdiler.

Tatil ve Turizm'de cazibe merkezi Erdek'in saygın isimlerinden Av. Hüseyin Cengiz'in de aralarına katıldığı 1982 Diyarbakır Üniversitesi Dicle TIP Fakültesi  mezunları 3 Yıl önce geldikleri Erdek'te Havası, suyu, denizi, güneşi, kumu ve dahası Balık'a olan hayranlıkları damakta kalınca 2020 buluşmasında hiç fire olmadı.

Doktorların 3. Erdek ilk adres olarak Denizhan Balık Tekne restaurant'taki rakı-balık buluşması heryıl olduğu gibi tuz'a gömülmüş fırında levrek'ti. 8 kg.lık levrek'in özel olarak hazırlanıp Denizhan personeli tarafından büyük buluşmaya sunumu, Tıp doktorlarının ameliyatını aratmadı.

Titiz bir çaba sonrası tuzlardan arındırılarak servise sunulan 8 kg lık Erdek Körfesi mahsulü LEVREK saygın konuklar tarafından tadına bakmadan görsel olarak kayda alındı.

Gecenin ilerleyen saatlerine dek süren ve fakülte günlerine uzanan sohbetler, Yat Otelde istirehat'e çekilene dek sürdü.



Anahtar Kelimeler: Doktorların Erdek randevusu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı