Domates toplama makinesi, insan gücünü azalttı

Domates toplama makinesi, insan gücünü azalttı

Domates hasadı sürüyor, rekolte yüksek fiyat tatmin edici

Ulusal salça sanayii'nin el yordamı ile yapılan domates hasadı nedeni ile zaman ve insan gücü maliyetindeki artış sonucu yıllarca üretici ile yaşanan sorunu, uygulamaya konulan yeni domates toplama makineleri ile çözüme kavuşturdu.

Tarımsal istihsalde kamsamlı ekim yapan Bandırma, Karacabey, Kemalpaşa, Susurluk, Gönen ve Torbalı'lı üreticiler yeni domates toplama makineleri ile insan gücünden %90 tasarruf ederek maliyetleri minimuma düşürdü.

Genelde salça sanayii ile yapılan ön protokol sonucu yapılan alımlar 2020 sezonu için 55 krş olarak belirlenmesi Domates üreticisi tarafından memnunlukla karşılandı.

Sözleşmesiz ekim yapan Domates üreticisi, ürün teslimi için gittiği fabrika kapısında 330 krş fiyatı çok az buldu. Maliyetini kurtarmayan fiyatların sözleşmesiz üretiiciyi mağdur etmesi, tarım çevresinde çiftçi kuruluşu ziraat odalarını devreye sokarken, 330 krş luk fiyatın sözleşmeli alım bedellerini yaklaşması talebinde bulunuluyor.

BANDIRMA'nın YILDIZI AĞRO-TAN 

Lisanslı tohumculuk'da Bandırma'nın marka değeri Ağro-Tan 20 çeşit soğan tohumu ile 20 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat'da gerek uluslararası pazarda, gerekse ulusal pazarda marka değerini en üst noktaya taşırken bu sezon anlaşmalı ekim yaptığı bin dönüm domates için hasada başladı.

Ağro-Tan tarım işletmeleri genel müdürü Şevki Tan yaptığı açıklamada bu sezon Çepni üretim tesislerinde bin dönüm sözleşmeli domates ektiklerini, hava şartlarınında uygun gitmesi ile hafta başında başlanan hasad'ta dönüm başını 14-15 dolayında ürün aldıklarını buda sezon öncesi beklentileri ile örtüşmesine neden olduğunu açıkaldı.

Şevki Tan, tarımsal istiksalde insan gücünü azaltan teknik ve teknolejik olanaklarla yapılan tarımsal faaliyetlerin girdi maliyetlerini minimuma düşürdüğünü, dolayısı ile zarar etme olasılığınında ortadan kalktığını söyledi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı