DÖNERCİ İBRAHİM UDUNMAN VEFAT ETTİ

DÖNERCİ İBRAHİM UDUNMAN  VEFAT ETTİ

97 yaşında vefat eden Dönerci ustası İbrahim Udunman, ustaların ustası olarak tanınıyordu

Bandırma yoğurt kralı yoğurtçu Celal Dönmez’den sonra bir ünlü esnafını daha kaybetti.

Bursa’nın ünlü dönerini Bandırma’ya ilk getiren İbrahim Udunman 97 yaşında vefat etti.

Bandırmalıların çok iyi tanıdığı  efsane dönerci ustası  ünlü döner tadını Bandırmalılara ilk tattırtan İbrahim  usta 1950 de İstanbul’dan Bandırmaya gelmişti. O yılların en lüks lokantası olan Taflan Lokantası’ında ilk işe başlayan İbrahim usta dönerin Bandırma’ya ilk nasıl geldiğini ve bugünkü döner ile o yılların döneri arasındaki farkı bize şöyle anlatmıştı:

ŞİMDİKİLER SUCUĞUN DEĞİŞİK ŞEKLİ

“  3 sene Terziler Caddesi köşesinde kendi iş yerimi açtım. 1957 de Gar Lokantası’ndan sonra Koşer Pastanesi üstünde, 1967 de İŞ Bankası yanındaki yer olan Şato Reusturant işletmesini yaptım. Orada döner piliçi tanıttım. 1977 de de ayni yeri fırın yaptım, 1987 de emekli oldum.  Daldan dala çekirge gibiydim ama döneri Bandırmaya ilk ben getirdim. Döner pilici de ben getirmiştim. Şimdikiler sucuğun değişik şekli, biz et dizerdik; şimdikiler hazır kıyma şeklinde geliyor. Oğlum da bir hazır döner satıcısı. İzmit Kocaeli’nde  de hazır döner yapıp satıyor”

  Güleryüzü ve girişimciliğiyle Bandırmalıların sevgisini kazanan İbrahim Udunman’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından sevenlerin omuzlarında toprağa verildi. Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı dileriz. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: DÖNERCİ İBRAHİM UDUNMAN VEFAT
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli