Dört stilde yarışıyor

Dört stilde yarışıyor

Bandırmalı Milli, Güreşçi Hakan Temel dört stilde yaptığı güreşler ile adından söz ettiriyor.

2012 yılında Bandırma Güreş İhtisas Kulübü’nde güreşe başlayan ve bugün Bandırma Güreş İhtisas Kulübü’nün antrenörlüğünü yapan 22 yaşındaki Hakan Temel seri galibiyetleri sonunda rakiplerini adeta devire devire Milli Takıma kadar yükseldi.

21. Uluslararası Mahmut Atalay –Yaşar Erkan Şampiyonlar Turnuvası’nda Milli mayoyu giyen 130 kg. Grekoromen sitilde uluslararası 5. oldu ve Milli mayoyu giydi. Bandırma’nın Ergili kırsal mahallesinden olan Hakan Temel baş pehlivanlardan İsmail Seyhanlı, antrenör Suat Süren ile çalışmalarına devam ediyor. Boş vakitlerini değerlendiren Hakan Temel Bandırma’da bir spor salonunda fitnes antrenörü olarak görev yapıyor, bire bir özel ders veriyor.

İlk yaşlarda 100 kg. da, daha sonraki yıllarda 130 kg. da hem yağlı güreş, hem de serbest ve grekoromen minder güreşlerinde başarıdan başarıya koşan Hakan Temel 2017 Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası 130 kg. Türkiye 5’inciliği yanında, Gençler Grekoromen Türkiye Grup elemeleri 130 kg. Türkiye Grup 4’üncüsü ve 2017 Gençler Grekoromen İl Seçmeleri 130 Kg. derecesi ile Balıkesir İl Şampiyonu oldu.

 2018 yılında İstanbul’da yapılan 21.’inci Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası’ndaki başarısıyla da genç güreşçimiz birçok dereceleriyle dikkatleri üzerine çevrildi. Bu yıl 130 Kg.da büyükler Grekoromen Türkiye şampiyonası, 2019 Büyükler Grekoromen ve 2019-U- 23 Grekoromen Türkiye Şampiyonası dereceleriyle Bandırma’nın gururu oldu.

Hakan Temel’in Bandırma Güreş İhtisas Kulübü’nde yetiştiğini belirten Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Ali Acar, genç güreşçimizin çok başarılı bir sporcu olduğunu söyledi ve “genç güreşçimize destek vermeye devam ediyoruz. Şimdi en önemli sıkıntımız yer sorunu oldu. Daha önce kulübün olan salon başka bir salon yapılacağı şartıyla Banvit Basketbol Kulübü’ne verilmişti. Spor salonu şimdi önce,  Banvit’in basketbol; daha sonra da Teksüt Basketbol Kulübü’nün kapanmasından sonra tamamen İlçe Spor Müdürlüğü’ne geçti. Güreşçilerimizin eskiden olduğu gibi bundan sonra da ayni salonda çalışmaları yapılması için gerekli girişimlerimizi yapacağız.” dedi. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: stilde yarışıyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false