DP den zafer haftası açıklaması

DP den zafer haftası açıklaması

Geçmişte olduğu gibi varlığımızı münakaşaya açmak isteyen bedbahtlar bugün de var.”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı

 

“ Geçmişte olduğu gibi varlığımızı münakaşaya açmak isteyen bedbahtlar bugün de var.”

 

“ Türkiye Cumhuriyeti’nin, 2002 yılında kurulduğunu zannedenler var. Tarihi bilmeyen devlet adamları, pusulasını kaybetmiş gemilere benzer. İşte bugün tarihi bilmeyenlerin bizi nerelere sürüklediğini görüyoruz.”

 “26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlayan zaferlerle dolu Türk Tarihi, kahramanlık ve bağımsızlık destanının taçlandığı günlerdir..”

 “Bu millet zaferler kazanmaya devam edecektir. Yüce Türk Milleti ümidini kaybetmemelidir. Milletimizin içinde gözyaşlarını dindirecek kadroları  dün vardı, bugün de vardır, yarın da olacaktır.”

  Demokrat Parti (DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 30 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında “ 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlayan zaferlerle dolu Türk Tarihi, kahramanlık ve bağımsızlık destanının taçlandığı günlerdir..” dedi.

 “ Cumhuriyetin, 2002`de kurulduğunu zannedenler var.”

 DP Lideri Uysal Zafer Haftası mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “Kutlamakta olduğumuz, kurtuluşun ve kuruluşun adı olan   Zafer Haftası; bağımsız yaşamak isteyen tüm milletlere yol gösteren, Yüce Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milleti’nin ordusu ile birlikte yazdığı kahramanlık destanının kutlandığı bir haftadır.

 Milletimizin birliğinin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün tartışıldığı bugünlerde; ülkemiz üzerindeki emelleri bilinen dış güçler ve işbirlikçileri, bu milletin sağduyusu sayesinde hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır.

 2002 yılından öncesinin yok varsayıldığı, bu büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin 2002 yılında kurulduğunu zannedenler var. Tarihi bilmeyen devlet adamları, pusulasını kaybetmiş gemilere benzer. İşte bugün Türkiye’de tarihi bilmeyenlerin bizi nerelere sürüklediğini görüyoruz. Sahip olduğu imkanların önceliğini bilmeyenler, Cumhuriyeti kuran kadroların, bu bataklığın içinden süzülerek geldiğini unutanların, bu bölgede hiç olmadığı kadar yalnızlaştığını görüyoruz. Sadece bu iktidar kaybetmiyor, bu ülke kaybediyor, bu ülkenin gençleri kaybediyor.. Bu coğrafyada birileri, 1. Dünya Harbi sonrası bir siyasal kadastro geçirircesine, bu bölgedeki insanların kanından beslenerek haritalar çizdiler.

 Tarihin seyrini değiştirmeye azmetmiş bu büyük millet, geçmişte olduğu gibi bugün de, inşallah yarın da, bu çizgiyi tekrar masumların gözyaşını silecek, zalimlere karşı duracak büyük Türkiye’yi hep beraber ayağa kaldıracaktır.

 

 “ Bölünme, neredeyse somuta dönüşmüştür.”

 

Bu coğrafya içerisinde bir ve beraber olma iradesini ortaya koymuş insanlarımız arasında maalesef, önce zihinlerde başlayan bölünme, neredeyse somuta dönüşmüştür. Artık ideolojik bir bölünmenin ötesine geçerek, gerçek anlamda bölünme ile karşı karşıyadır.

 Bugün tartışmamamız gereken ne kadar meselemiz varsa hepsini tartışır hale geldik. Kabuk bağlamış yaraları deşerek yol almak isteyenler yine karşılığını alacaktır. Geçmişte olduğu gibi varlığımızı münakaşaya açmak isteyen bedbahtlar bugün de var.

 Bölücübaşını, Eş İçişleri Bakanı noktasına taşıyanlar, PYD örneğinde gördüğümüz gibi, neredeyse dış politikamızın da bölücübaşı ile paylaşır hale geldiğini görüyoruz. Bugün de Türkiye’nin, kendi insanlarımızın hak ve özgürlüklerini hiçbir şekilde asla ve asla bölücü başı ile müzakere etmek gibi bir hakkı yoktur. Muhatap alacağımız bu ülkenin vatandaşlarıdır.

 İşte bunun karşısında, kem gözlerin gözünü diktiği bu coğrafyada Türkiye, bütün varlığı ile birliğini ve beraberliğini tescillemek durumundadır. Türkiye’nin, ülkenin birliğini ve beraberliğini satacak hiçbir adımın yanında bulunabilme imkanı yoktur.,

 

“Bu millet zaferler kazanmaya devam edecektir.”

 

Geçmişte hangi konumuzu Avrupa ile müzakere etmişsek, o kolumuzun koptuğunu iyi biliyoruz. O nedenle Türkiye kendi varlığını, kendi ulusal birliğini tahkim etmek durumundadır.

 Bu millet zaferler kazanmaya devam edecektir. Yüce Türk Milleti ümidini kaybetmemelidir. Milletimizin içinde gözyaşlarını dindirecek kadroları  dün vardı, bugün de vardır, yarın da olacaktır.

 Hiçbir kimsenin gücü mazimizle, şanlı tarihimizle Atatürk’le ve Kurtuluş Savaşı’yla bağımızı koparmaya yetmez ve yetmeyecektir. Gençlerimize hür ve bağımsız bir millet olmanın gururu ve şuurunu unutturmak isteyen zihniyetin azgınlaştığı günümüzde, herkesin uyanık olması gerekmektedir.

 Buradan; yanlış hesap yapanlara, temel değerlerimizle oynayanlara, din ve vicdan tüccarlığı yapanlara, sahte demokratlara, gençliğe kin ve nefret aşılayanlara sesleniyorum: Gücünüz, bu inançlı gençliğin elinden ortak mazimizi, birlik ve beraberliğimizi alamayacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, zafer haftasını kutluyor, başta milli mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Milletimizin Zafer Haftasını en içten duygularla kutluyorum.”

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı