Dr. Panç "İstismarlar kan dondurucu"

Dr. Panç

"Tarikat Liderinin İstismarına Uğrayan Çocuk Mağdurun ifadesi kan dondurucu!"

Sakarya'nın Akyazı İlçesinde Uşakki isimli Tarikatın şeyhi Fatih Nurullah, bilindiği gibi müridlerinin birinin 12 yaşındaki çocuğuna tecavüz etmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ardından olaya duyarsız kalmayan siyasi ve sivil toplum örgütlerine CHP Bandırma ilçe başkanlığı da katıldı.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç yaptığı yazılı açıklamada; 

"Daha öncesinde 'Devletin kontrol mekanizmalarına biz olalım. Biz devleti, makamları bıraktığımızda oraya ne idüğü belirsizler geliyor' deme cüretini gösteren bu 'ne idüğü belirsizin' de gerçek ve karanlık yüzü böylece görülmüş oldu.
'Tarikat Liderinin İstismarına Uğrayan Çocuk Mağdurun ifadesi kan dondurucu!'
Bahsi geçen istismar olayı kan dondurucudur. Mağdur olan 12 yaşındaki çocuk  ifadesinde  istismarcı şahsın kendisini uzun süre  istismar ettiğini , ailesine  söylememesinin tembihlendiğini belirtmiştir. Mağdur çocuğun babası da tarikat üyelerine, tarikat şeyhinin çocuğunu defalarca istismar ettiğini söylemesi üzerine; tarikat müritleri tarafından darp edilmiştir. İşte inancın sömürülmesi , dini duyguların istismar  edilmesi  ki  tarikatların yaptığı uygulama da tam olarak budur!
Kurban Bayramı sonrasında sucuk fabrikasına satılmak üzere bir tarikat yapısına fakirlere dağıtılsın diye yapılan kurban bağışlarının ele geçirilmesinden, geçmişte çocuk yurdunda bir Cemaat Vakfının istismar haberlerine, bir tarikatın çocuk yurdunda çıkan yangında tedbirsizlik sebebiyle kaybettiğimiz çocuklardan bugün bahsettiğimiz istismara kadar açıkça görülüyor ki; tarikatlar bu ülkedeki insanların inancını sömürerek kendi zenginlik ve kendi  hanedanlığını kuran yapılardır ve kendilerine emanet edilen her ne ise, o emanete yapılabilecek her türlü kötülüğü yapmaktan da bir adım geri  durmamaktadırlar. İslam inancına göre Allah ile kul arasına bir aracı koymak şirk sayıldığı gibi; laiklik ilkesi de inanç ve ibadet özgürlüğünü sağlarken bu tür yapılarla devletin arasındaki mesafesini ortaya koymakta,  ve  tarikatların ne denli tehlikeli olduğunu bize göstermektedir.
'Tarikat Lideri İtiraf Konuşmasında Tüm Rezilliklerini Ortaya Dökmüş'
Ortaya çıkan Tarikat Lideri İstismarcı şahıs, mağdur kızın babasına 'İnsan nefis taşıyor, aramızda nikah konuşmaları geçti, hata etmiş olabilirim' diyerek 12 yaşındaki bir çocukla nikah kıymayı öneriyor! Yani görüyoruz ki ne devleti ne de devletin kanununu umursamayan bir anlayış var. Bir çocuğu istismar etmesini örtmek için bir çocuğu kendisine eş yapmayı öneren anlayış bir değil iki kere rezil bir anlayıştır.
Gazetecilerin ortaya çıkardığı konuşmada istismarcı şahıs suçunu kabul etmenin yanı sıra suçuna dair detayları da paylaşırken; "Ortaya çıkarsa rezil oluruz, insan içine çıkamam!" demiş ve üzerine "Hem ben bittim mi tarikat da biter, bu kadar hizmet de boşa gider" demiştir. Bu siyasete de sirayet eden dil, hem bir tehditin hem de bir korkunun dilidir! 'Ben gidersem biter' diyen kim varsa gidecek, bu cümlenin arkasına sakladıkları her şeyin de hesabını verecektir!
'Devletin Kontrolü Bizde Olsun' Diyordu, Soruşturma Bile Açılmadı!
Hepsinin daha da ötesinde , bu istismarcı şahsın devleti kontrol etmekle ilgili sözlerinden hareketle; cemaatlerin ve tarikatların devlete sızdıklarında neler yapmaya kalkıştıkları da hala gözümüzün önündedir. Daha öncesinde bu çocuk istismarcısı  şahsın;  cürreti  boyunu aşan, devleti ele geçirme ve kontrol etme çağrısında bulunan rezil açıklamayı hangi cesaretle dillendirdiği ortadadır. Bu çocuk istismarcısı şahsa bu cesareti veren; yaptığı bu hadsizliğe ses çıkarmayan ve bir soruşturma dahi açtırmayan iktidar sahipleridir.
Geçmişte de aynı güçler FETÖ'yü devlet içinde bu gün başka tarikatlara yapıldığı gibi güçlendirilmiş, sonunda da FETÖ terör örgütü ilk kılıcını bu ülkeye çekmiştir. Bu istismarcı şahsa zamanında ses çıkarmayan ve başka tarikatlara da kol kanat gerip, tarikatların bu çarpıklıklarının  haberlerine  geçmişte yayın yasağı getirip onları kollayanlar bu süreçlerin önünü açmışlardır. Hatta tarikatların bu devlete sızma ve devlet içinde örgütlenme projelerine göz yumanlar açıkça söylüyoruz ki bir zamanlar yol arkadaşı oldukları FETÖ'nün yaptıklarından bir ders de almamışlardır.
Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak yurttaşlarımızın inançlarını sömüren ve bunlar üzerinden hayatlarında hiçbir emek vermeden zenginleşen, devlet içinde devlet olup kendi hukuk ve yönetim sistemlerini kuran  bu tarikatlara ve bunların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçirme çabalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.
Merhum Milletvekilimiz Kamer Genç'in TBMM kürsüsünde iktidar grubunu FETÖ ile kurdukları ittifakın tehlikasine karşı uyarırken, utanmadan üstüne yürüyerek onu TBMM kürsüsünden indirmeye çalışanlar ne yazık ki utanmadan kendilerini aklamak için herkesi FETÖ'cü ilan etmekte ama bir yandan da başka cemaatlerin ve tarikatların devlete sızma çabalarına yol vermektedir. Bu Cumhuriyet ve Demokrasi düşmanı yapıların çocuklarımıza daha fazla zarar vermelerine izin vermeyeceğiz!"

Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: . "İstismarlar dondurucu"
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli