Dr. Panç "Kadınları kutlamak gerek"

Dr. Panç

Dr. Panç,"El işçiliği ile yapılan ve hepsi ayrı ayrı birer el emeği, göz nuru sanat eserlerini hayranlıkla inceledim."

Yeni yıla girmeden önce, Eski Belediye Binasının alt katında Belediyemiz ve Kent Konseyimizce organize edilen “El emeği alışveriş Günleri” etkinliği düzenlendi. 

El işçiliği ile yapılan ve hepsi ayrı ayrı birer el emeği göz nuru sanat eserlerini hayranlıkla inceledim ve alışveriş yaptım. Kadın emekçilerimizle sohbet ettim. Taleplerini, önerilerini dinledim. 

Eğer bize Bandırma Belediye Başkanlığı yetkisi verilirse mutlaka onlara yakışır, kalıcı, eserlerini satacakları ve sergileyecekleri reyonları, 2024 yılından  başlamak üzere 1 hafta sürecek “El  Emeği Göz Nuru Festivali” ni  yapacağız. Kadınlarımızın her zaman yanında olacağız ve üzerimize düşen ne olursa yapacağız.

“El emeği alışveriş Günleri”; kadınların işlerini kutlayan bir festival. Kadınların toplumda daha güçlü bir ses haline gelmelerini desteklerken, şehre kültürel ve ekonomik anlamda bir zenginlik de kazandırabilir.

İlk olarak, kadınların el emeğiyle ürettikleri eserleri sergileme imkanı, onlara sanatlarını geniş kitlelere tanıtma ve değerli geri bildirimler alabilme şansı sunar. Aynı zamanda kadınların sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine ve kendilerini daha fazla ifade etmelerine olanak tanır.
Diğer faydalarına bakacak olursak, şehir için turistik bir çekim noktası haline gelebilir. Ziyaretçiler, yerel el sanatları ve kültürleri keşfetme fırsatı bulabilir, bu da şehrin ekonomik ve kültürel canlılığını artırabilir. Festival, yerel esnaflar için de bir platform sağlayarak ekonomik kalkınmaya katkıda bulunabilir.

Kısacası; bu gibi festivaller, kadınlara ve şehre birçok fayda sağlayabilir.
Emeği geçen herkesi, üreten kadınlarımızı canı gönülden kutluyorum.

En güzel ve yararlı işler memleketimle olsun…
Mutlu Yıllar Dilerim…

Selim Panç
Bandırma Belediye Başkanı Aday Adayı



Anahtar Kelimeler: . "Kadınları kutlamak gerek"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı