Dr. Selim Panç, Besni'de

Dr. Selim Panç, Besni

CHP önceki ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, Siyaset önlüğünü çıkartıp, Hekim gömleğini giydiği Adıyaman-Besni Devlet hastanesinde Depremzedelerin yaralarını sardı.

Ne olduğu değil, ne yaptığına bakılır kişinin, Günlerde trajik deprem görüntülerini izleyen dünya ekranlarda kurtulan insanlara sevinirken, birde elini taşın altına koyanlar olduğunu gördük, Arama kurtarma ekipleri, kendi olanakları çerçevesinde yardım kampanyalarına katkıda bulunanlar, depremzedelere konutlarını açanlar, ailesini kaybetmiş çocuklara koruyucu aile olanlar hepsi yürekleri ile taşın altına omuz verenler olarak insanlığın kalbinde taht kurdular.

Bunların içinde birde deprem merkezlerine koşup karşılıksız mesleklerini icra edenler oldu. İşte bu anlamda hiç düşünmeden Adıyaman'a hareket eden Dr. Selim Panç beraberinde götürdüğü hekim önlüğünü giyerek  Besni Devlet Hastanesinde deprem yaralarına merhem olmaya koştu.

Dr. Selim Panç sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda; “Buralarda televizyonlarda gösterilenden çok daha fazla yıkım ve acı var. Fakat biz büyük bir Milletiz, yaralarımızı da birlikte sarmasını biliriz...”

 "Derhal bu şehir doğal afete hazırlanmalı az öncede belirttim Livatya da büyük bir sahra hastanesine çevrile bilecek soğuk hava deposu tarzı salonlar yapılmalı bunun içinde ameliyat haneye çevrilecek odalar olmalı, bu odalara ayni zamanda şimdiden halktan battaniye. Giysi, sağlık malzemesi, çadır, jenatötör, ilti, balyoz, sedye, konmalı VS, VS, gelen sağlık gemileri için marina düzenlenmeli, adalar için bir deniz otobüsü hastaneye çevrilmesi. Bu salonlardan toki yüzyıl beyaz evler ve köylerde de kurulmalı vatandaştan yardımla ambulans ve kepçe alımı için destek alınmalı eski merinos çiftliğine çok daha fazla kıymet verilmeli eski belediye otobüslerinde mobil mutfak ve fırın yapılmalı VS, VS, ama en önemlisi gençlere burada ilk yardım ve afad eğitimi verilmeli. şahsen bunları kent konseyinde platformlarda, siyasî parti toplantılarında bir çok kez dile getirdik ama olmadı artık son nokta daha ne diyelim hayrolsun" dedi.

Dr. Selim Panç'ı bu yürekli davranışından dolayı kutluyoruz.



Anahtar Kelimeler: . Selim Besni'
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı