Dr. Selim Panç, Besni'den döndü.

Dr. Selim Panç, Besni

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Selim Panç, Adıyaman-Besni Devlet Hastanesindeki afet görevini tamamladı.

10 İli kapsayan 6 Şubat asrın en büyük felaket bölgesinde Adıyaman, Besni Devlet Hastanesinde  gönüllü olarak 

görev yapan Dr. Selim Panç bugün kente döndü.

Panç, dönüşü ile birlikte yaptığı açıklamada, "Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında, bölgede görev yapan 100 den fazla hekim arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Hipokrat Yemini etmiş  biz hekimler, hiç bir ayrım yapmaksızın bize ihtiyaç duyan her insanın acısını dindirmek için  koşmak durumundayız.

 Afet bölgesinde görev yapan hekim arkadaşlarımın yeterli sayıda doktor olmadığına dair çağrısı üzerine Adıyaman Besni devlet hastanesinde görev almak üzere deprem bölgesine gittim.

 Bu hastanede görev yapan mevcut Kardiyolog arkadaşımız depremden etkilendiği için kardiyolog eksikliği vardı. Burada çalışarak, çok depremzede insanımıza dokunarak yaralarını sarmaya çalıştık. 

Bulunduğum hastanede sadece Acil Servisin olduğu bina kullanılabilir durumdaydı. Hastaları burada öncü tedaviyi yaparak, sevk edilmesi gereken hastaları Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi depremden az etkilenen hastanelere sevk ettik. 

Deprem bölgesindeki tablo televizyonlarda izlediğimizden çok daha ağır. Can kaybı açıklanan resmi rakamların kat ve kat üzerinde olduğunu düşünüyorum. Çok acı tablolar gördüm. Anne ve babasını kaybetmiş küçük çocuklar, sevdikleri tamamen kaybolmuş aileler gördük. 

Elektrik, doğalgaz ve su yoktu. İnsanlara devletin sunduğu imkanlar çok yetersizdi. Devlet Babalığını gösterememişti. Koordinasyon yoktu. Fakat Türkiye'nin heryerinden gelen yardımlar vardı. Buda bizim millet olarak ne kadar bir birimize bağlı, fedakar ve yardımsever olduğumuzu gösterdi.

Şimde en  büyük sorun temiz içme sularının olmaması, ısınma ve barınma problemlerinin  olmasından dolayı, ishal ve bronşite bağlı halk sağlığı sorunlarının başlaması..Gerekli tedbirler biran önce alınmalı yoksa, hayatta kalan insanlarımızı salgın hastalıklardan kaybedeceğiz. Bütün bu yaşanan felaketteki acıları da millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde saracağız. Milletimizin başı sağolsun." dedi.



Anahtar Kelimeler: . Selim Besni' döndü.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı