DSİ'nin Tatlısu kanal çalışması sürüyor.

DSİ

Tatlısu'da yaşanan sel felaketi ile başlayan kanal çalışması sürüyor

Erdek, Tatlısu'da geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi sonrası DSİ tarafından programa alınan kanal çalışması bir yıla yaklaşılırken hala devam ediyor.

Tatlısu'yu ikiye ayıran kanal' ın yeniden düzenlenme programı çerçevesinde etrafında bulunan tarihi çam ağaçlarının kesilmesi çevreciler tarafından büyük tepki görmüştü.

Devam eden çalışmalar ise mevsimsel nedenlerden dolayı iktifaya uğrarken DSİ hafta içinde zemin betonlarının dökümüne başladı.

Tatlısu Muhtarı Cemalettin Güder “Yaşanan sel felaketi sonrası DSİ tarafından başlatılan yeni kanal projesinde önemli aşama kaydedildi. Temmuz ayı içinde betonlama çalışmasının bitmesin bekliyoruz…  Büyükşehir Kentsel daire Başkanlığı Güney Marmara koordinatörü Koray Başa ile projeyi yerinde inceleyerek çevreye yeni bir görünüm kazandıracak proje için söz aldık. Beklentimiz Eskişehir'in Porsuk çayı gibi kirliliği bulunmayan Tatlısu kanalının çevresel düzenleme ile göze hoş gelen bir estetiğe kavuşturulacağına inanıyoruz.” dedi.



Haluk isik
25.06.2023 12:05:34
Yapılan düzenlemeleri taktirle karşılıyoruz ancak yapılan işlem sonucunda çay kenarında bulunan evleri ve evimizin yol kodunun altında kalarak bahçemizin yağmur suyu giderlerinizi önü dikkate alınmadan kapatılarak ,bir kaç gün önceki şiddetli yağmurda neredeyse havuza dönmüş,evin içine su basma tehlikesi kyasanmistir ilgililerimizin bu durumu acilen göz önünde bulundurulması , gereğinin yapılmasını bekliyoruz,,,

Anahtar Kelimeler: ' Tatlısu kanal çalışması sürüyor.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı