DSP´den karara ilişkin ilk açıklama

DSP´den karara ilişkin ilk açıklama

"DSP yerli yerinde duruyor. Burada bir yanlış anlama var"

  Demokratik Sol Parti´nin mal varlığına Hazine tarafından el koyulduğu haberleri üzerine açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Partimizin malvarlığına el koyma durumu söz konusu değil. DSP yerli yerinde duruyor. Burada bir yanlış anlama var" dedi.

/resimler/2018-11/13/0922059643623.jpg

DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, Anayasa Mahkemesi´nce (AYM) partinin 2013 yılı kesin hesabının incelenmesi sonucu 2820 sayılı ´Siyasi Partiler Kanunu´ hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle 4 milyon 419 bin 52 lira gider karşılığı mal varlığının Hazine´ye irat (gelir) kaydedilmesine hükmedildiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı. Rakamların yanlış yorumlandığını savunan Karakülçe; 4 milyon 419 bin 52 liranın, 4 bin lira olduğunu ve haberlerde bu rakamların şişirilerek, verildiğini öne sürdü. Karakülçe, "Sanırım haberi yapanların aklı, enflasyon rakamlarının sürekli değişmesinden dolayı karıştı. Akılların karışması normal çünkü ülkede rakamlar kolay kolay hesaplanamıyor. Doların ve Euro´nun bu kadar yükseldiği bir dönemde 4 bin lira, 4 milyon olarak okunabiliyor" diye konuştu. 

Partinin herhangi bir taşınmazına, mal varlığına el koyulmasının söz konusu dahi olmadığını belirten Karakülçe, "Kesinlikle el koyma yok. Her şey yerli yerinde duruyor. Partimiz yerinde duruyor. DSP üzerinden hala bu tür oyunların oynanması, etik ve şık değil. Biz doğru ve dürüst olmaya, memlekette doğruluğu savunmaya devam edeceğiz" dedi.

/resimler/2018-11/13/0922436988278.jpg

Medya´da çıkan haberler üzerine konuya duyarlılık gösteren DSP Erdek ilçe Başkanı Nevim Ertan DSP yi yok saymak adına verilen çabaların boş olduğunu söyledi.

DSP Erdek ilçe Başkanı Nevim Ertan, "Genel merkezden en ücra teşkilatına dimdik ayakta olan Karaoğlan´ın DSP sini yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.



Anahtar Kelimeler: karara ilişkin açıklama
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli