Dudak uçuklatan yolcu ücretlerine %20'ye varan indirim uygulandı.

Dudak uçuklatan yolcu ücretlerine %20

Erdek, Adalar hattında sever yapan GESTAŞ dudak uçuklatan yeni tarifeyi %20 varan miktarda geri çekti.

Erdek, Adalar hattında sever yapan GESTAŞ dudak uçuklatan yeni tarifeyi %20'ye varan miktarda geri çekti.

Gelimeler nasıl yaşandı; Gestaş yönetimi havaların soğuması, yolcu kapasitesinin düşmesi, akaryakıta gelen astronomik artışlar, personel maaş artışları gerekçe gösterilerek 4 Ocak 2024 te uygulamaya alınan yeni tarife kısa zamanda adalar sakinleri tarafından tepki ile karşılandı.

Gestaş'ın yeni yıl ile birlikte yaşama geçirdiği yeni tarife üzerine kayıtsız kalmayan Bandırma Manşet “Kendine gel Gestaş” başlığı ile yeni tarifeye tepki koyan ilk yayın organı oldu.

Ardından Balıkesir'de toplanan Büyükşehir Meclisinde kürsüye gelen CHP Erdek Meclis üyesi Av. Canan Kırdar konuyu 94 kişilik Balıkesir Büyükşehir meclisine taşırken konunun muhatabı olarak gösterdiği Büyükşehir Ulaşım komisyonu ve Marmara Adalar Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Aksoy'ın söz konusu toplantıya katılmamış olması temsil ettiği Ada halkları adına kayıp olarak gündeme geldi.

CHP'li Kırdar'ın etkin konuşması muhatap Süleyman Aksoy olmasa da Başkan Yücel Yılmaz'ın dikkatinden kaçmadı. Yılmaz, Ada halklarının ana kara halkları karşısında eşit yaşam koşulları olmadığı gerekçesi ile konuyu bir kez daha Çanakkale Gestaş işletmesine taşıdı.

İskeleler ve hattın sahibi olan Balıkesir Büyükşehir Gestaş ile yeniden masaya yatırdığı Erdek-Adalar ulaşım tarifesi 13 gün sonra %5 ile %25'e varan oranlarda fiyat indirimine gidilerek yeni tarifenin 17 Ocak Çarşamba bugün itibariyle hayata geçmesi sağlandı.

Uygulama, Paçalimanı adasında Tuzla, Balıklı, Harmanlı, Poyrazlı, Avşa'da Yiğitler, Deniz ve Avşa, Ekinlik ve Marmara Mahalle muhtarlıkları tarafından teşekkür ile karşılandı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı