Düdük, Dede´den toruna

Düdük, Dede´den toruna

Hakemlik Mesleğinde Meral ailesi marka oldu.

Baba, oğul, torun futbol hakemi olan Meral ailesi, Bandırma´da, sanayi sahasında bir araya geldi.

/resimler/2017-5/22/0030562545278.jpg

Balıkesir bölgesinin ?millî? kokartlı eski hakemi, 70 yaşındaki Ezel Meral, 2. Amatör Lig´e dahil olarak oynanan Çelikspor-Musakçaspor(11-0) maçında düdük çalan oğlu İlker Meral ile onun yardımcılıklarından birini yapan torunu Arda Meral´i izledi. İlker Meral, maça babasının elini öperek çıktı.

20 yıllık futbol hakemliğinin 12 yılını klâsman hakemliğinde geçiren Ezel Meral, oğlu ile torununu aynı maçta görev yaparken izlemekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Ezel Meral´in, 45 yaşındaki oğlu İlker Meral, 22 yıllık futbol hakemliğinin 9 yılını Süper Lig klâsmanında geçirdi. Meral, hâlen Balıkesir bölgesinde il hakemi olarak görev yapıyor.

İlker Meral´in 19 yaşındaki oğlu Arda Meral de, hakemliğe yeni başlamasına karşın başarısıyla dikkati çekiyor. Meral, aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde okuyor.

Oğlundan sonra torununun da futbol hakemliğine başlamasından çok memnun olduğunu vurgulayan Ezel Meral, ?Spor, hakemlik, kişiyi kötü alışkanlıklardan korur. Ben, hiçbir zaman ağzıma sigara ve içki koymadım? dedi. Meral, buna paralel olarak oğlu İlker Meral´i hakemliğe yönelttiğini belirtirken, bir anısını da şöyle dile getirdi:

?Oğlum İlker´in mesleği eczacılıktır. Savaştepe´deki mesleğinden kazancı da iyi sayılır. Kişinin kazancı iyi olursa, ister istemez bazı kötü alışkanlıklara da yönelme ihtimali vardır. Bunun olmaması için oğlumu hakemliğe yönelttim. Hiç unutmuyorum, oğlumun hakemliğinin ilk yıllarında eşi, ?İlker, hafta sonlarında hep maçlarda görevli. Birlikte zaman geçiremiyoruz´ diye yakınınca O´na, ?Bırak, sporla uğraşsın. Yoksa onu temelli kaybedebilirsin´ yanıtını vermiştim. Daha sonra o da bana hak vererek, hakemlik konusunda eşine destek olmuştu. Şimdi, oğlum İlker´in, torunum Arda´yı hakemliğe yöneltmesinden çok memnunum.?

İlker Meral ve oğlu Arda Meral´in görev aldığı Çelikspor-Musakçaspor maçının gözlemciliğini yapan, Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Altıner de şunları söyledi:

?Değerli büyüğümüz Ezel Meral ile birlikte ben de çeşitli maçlarda hakem olarak görev almıştım. Daha sonra oğlu İlker Meral, Balıkesir bölgesini yıllarca Süper Lig´de başarıyla temsil etti. Hâlen de, bölgemizde il hakemi olarak düdük 

çalarken, genç hakemlere de deneyimiyle ağabeylik yapıyor. Oğlu Arda´nın da, babası gibi gelecekte çok başarılı bir hakem olacağına inanıyorum.? Önder BALIKÇI

/resimler/2017-5/22/0032025671484.jpg

                        



Anahtar Kelimeler: Düdük Dede toruna
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli