Dumanı gören komşu telefona sarıldı

Dumanı gören komşu telefona sarıldı

Bagfaş lojmanlarında yüksek duman salan kalorifer bacası, karşı komşuları paniğe sevk etti

Bandırma itfaiyesini harekete geçiren yangın ihbarı Paşabayır Mahallesi, Mehmetçik caddesi, Mahalle muhtarlığına yakın Bagfaş-Badetaş lojmanları karşısından geldi.

Yakıt kontrollerinden uzak, birçok ortak ısınma yöntemi ile konutların ısındığı Bandırma'da özellikle akşam saatlerinde kapıcıların fazla yüklemede bulundukları kalorifer kazanları kentte hava kirliliğine neden olurken, bazı vatandaşlar da bu akşam olduğu gibi bacadan çıkan dumanları apartman yangını olarak algılayabiliyor.

İşte bu yönde yaşanan ilginç yangın haberide böyle oldu. Paşabayır Mahallesi Mehmetçik caddesinde bulunan Bagfaş-Badetaş lojmanları kapıcısı kazanı tıka basa doldurması, alevlenme aşamasındaki kazanın aşırı duman salmasına neden oldu.

Yolun karşı bölümündeki apartmanın cam ve balkonlarından ezan beklemek için bakanlar, karşı komşuları BAGFAŞ - BADETAŞ lojmanlarında konut yangını olduğunu sanıp 112 den yardım talep etmeleri ile başlalayan aksiyon, 2 itfaiye, 1 4x4 mobil itfaiye, 1 ambulans ve 1 polis ekibi Mehmetçik caddesinde önlem alıp gerekli müdahale için merdivenli sepet salıp, apartmanları üztüne çıkınca, bacadan çıkan duman'ın sadece kalorifer kazanının yanlış ateşleme yapılmasından kaynaklandığını gördüler.

Ekipler, özellikle yangın ihbarlarında butür asılsız ihbarlar ile çok karşılaştıklarını, vatandaş olarak panik atak duygusu ile sarılınan telefonların ekiplere zaman kaybettirdiği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: Dumanı gören komşu telefona sarıldı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı