Denizde kaybolmuştu.

Denizde kaybolmuştu.

Edincik'te Sahile Vurmuş Erkek Cesedinin Arkeoloğa Ait Olduğu Çıktı.

Erdek, Düzler’de şnorkel ile denize dalan ve bir daha kendisinden haber alınamayan arkeoloğun cesedi Edincik sahiline vurdu.

Alınan göre; Balıkesir İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde arkeolog olarak görev yapan ve Erdek`te Kzikos Antik Kenti`nde kazılarında görevli öğrenilen Tarkan Özal(44) isimli arkeolog, dün Düzler mevkiinde şnorkel ile dalış yapmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Tarkan Özal (44)Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Erdek Belediyesi`nin desteğiyle yürütülen, bu yıl 19`uncusu gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, Bakanlık Komiseri olarak görev yapıyordu.

Dalgıçlığa ve fotoğraf çekmeye ilgisi olan Tarkan Özal(44), dün saat 16.00 sıralarında Erdek`in Düzler Mevkii`nde yanında getirdiği şnorkel ile denize daldıktan sonra gözden kaybolmuştu.

Bugün öğle saatlerinde Edincik altında sahile vurmuş bir şekilde cesedi bulunan Tarkan Özal(44) , savcılığın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu`na gönderildi.

GAZETECİ OLCAY ÖZAL´IN OĞLUYDU

Arkeolog Tarkan Özal, Balıkesir´de çeşitli gazetelerde haber ve foto muhabirliği yapan, aynı zamanda fotoğraf çalışmalarıyla tanınan Olcay Özal´ın oğluydu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı