Dünya çevre günü kutlandı

Dünya çevre günü kutlandı

Çevre etkinlilerine katkı veren öğrencilerin ödüllendirildiği törende, Maskot Ninja kaplumbağa büyük ilgi gördü

Erdek Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet alanındaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı.

Erdek Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Öznur Ak Alakuş´un günün önemi üzerine yaptığı konuşma ardından, Dünya çevre günü dolayısı ile yapılan yazılı ve uygulamalı etkinliklerde dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi.

Erdek Belediyesi ve taşınabilir pil üreticileri ve ithalatçıları derneği (TAP) ile işbirliği içinde düzenli olarak gerçekleştirilen okullar arası atık pil toplama kampanyası dereceye giren Nerime Yüksel Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Narlı ilkokulu, Çayağazı ilkokulu, İstiklal İlkokulu ve Muzaffer Gürer Ortaokulları adına öğretmen ve öğrencilerine teşvik ödülü verildi.

Etkinlikte Karşıyaka ortaokulu ?Geri Dönüşüm Yolculuğu? konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren Karşıyaka ortaokulundan 1-Ekin Öztürk 6/a, 2-Kadir Seymen İnce 6/b, 3-Şevval Arslan 5/a, Resim yarışmasında dereceye giren 1-Tuğçe Nurcu 4/a, 2-Bennu Kurt 5/b, 3-Zümra Telemeci 5/b törene katılan protokol üyelerinden ödüllerini aldılar.

Etkinlikte daha sonra çevre stantları gezildi, stantlarda farkındalık oluşturacak broşürler dağıtıldı, günün gündemine damgasını vuran ise sembol maskot Ninja Kamlumbağa oldu.

Özellikle çocuklar Ninja Kaplumbağa ile resim çektirmek için sıra oldu.

/resimler/2019-6/17/1705501270165.jpg



Anahtar Kelimeler: Dünya çevre günü kutlandı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false