Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Bandırma Ziraat Odası Tebrikleri Kabul Etti

 

14 Mart Dünya Çiftçiler Günü Bandırma Ziraat adasınca hazırlanan birdizi proğramla kutlandı.

/resimler/2016-5/14/0746163128120.jpg

Bandırma Ziraat Odasından düzenlenen programa başta Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel olmak üzere, İlçe Tarım Müdürü Osman Sefa Uyar, Müftü Süleyman Küçük, Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Murat Yılık, Ticaret Borsası Başkanı , İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Merinos Müdürü Müstakim Bayram,  Devlet Hastanesi Baş hekim Yardımcısı Dr. Esin Atıcı, Hastane Müdürü Mülkü Serbes, Muhtarlar, Marmarabirlik yönetim kurulu üyesi Enis Edin, Edincik Zeytin Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır hazır bulundu.

/resimler/2016-5/14/0755335170291.jpg

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Bandırma Ziraat Odası doldu taştı. 

/resimler/2016-5/14/0756400640442.jpg

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü münasebeti ile yaptığı açıklamada, tarımsal beklentilerin en önemli coğrafyası olan Güney Marmarada tarım alanlarının her geçengün küçüldüğünü, meraların vasıf ediştirilerek küçük hayvancılığın yok olduğunu,  çevresel olumsuzlukların tarım alanları, meyve ve sebzeciliği etkilediğini söyledi.

Başkan Dünmez, Et, Süt, Meyve, Sebze ve Hububat çeşitliliğinde Türkiye´nin Hollandası olarak işaret edilen Güney Marmara´nın bölgesel çoğrafyaya uyumlu sanayileşmenin yanı sıra üreticinin bu talebe cevap verecek şekilde teşfikle desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Dönmez, toprak ve ekolejik yapı olarak son derece zengin bir çoğrafyaya sahip oldukları Bandırma ve çevresinde küçük çiftçinin bağını, bahçesini, havanını satma noktasında olduğunu vurgulayarak "Tarımsal çözüme katkı sağlayacak politikalar üretimezse yakın tarihte çiftçi diye bir zümre kalmaz." dedi.

Bandırma Ziraat odasındaki kutlamalar gün boyu sürerken, katılan konukları çiftçinin ürettiği, Lokma, Ayran, Zeytin ve Peynir ikramında bulunuldu.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı