?Dünya Gıda Günü?

?Dünya Gıda Günü?

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin: ?İnsan her şeyi erteleyebilir, gıdayı asla!?

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, ?Dünya Gıda Günü? ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnsan için gıdanın dışında her şeyin ertelenebilir olduğuna dikkat çeken Sezgin, ?Ancak gıda, beslenme, insan için hiçbir zaman ertelenemez? dedi.

?Türkiye´yi doyuran il? olarak bilinen Balıkesir´e en büyük tarım katkısının Bandırma olduğunun altını çizen Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırma ve yöresi, beyaz et ve kanatlı sektörü, yumurta, hububat, sebze, zeytin ve zeytinyağı açısından çok zengin. Bölgemizdeki çiftçiler, kendilerini çok iyi geliştirdikleri için birçok yöreye göre çok daha bilinçli tarım yapıyorlar. Tabii ki üretimlerini gerçekleştirirken, girdilerin fazlalığı nedeniyle sıkıntılar yaşıyorlar. Bu yüzden, devletimizin, çiftçimizi fiyatlar ve desteklemeler konusunda daha rahatlatması gerekiyor.?

Bandırma Ticaret Borsası olarak her zaman çiftçi ve üreticinin yanında olduklarına işaret eden Sezgin, Bandırma ve yöresinde, buğday ve ayçiçeği ağırlıklı tarımın yanı sıra alternatif ürünler için de çiftçiyi yönlendirdiklerini, bu ürünlerin başında, ülkemizin en önemli ihtiyacı olan soya fasulyesinin geldiğini belirtti.

Borsa başkanı Sezgin, ülkemizdeki tarım alanlarının korunması gerektiğinin altını çizerek, ?Bizler, elbette ki sanayileşmeye de evet diyoruz ama çevreye ve doğaya duyarlı bir sanayiden yanayız? diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-10/16/1403251863429.jpg



Anahtar Kelimeler: Dünya Gıda Günü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli